DILBEEK gaat de strijd aan met sluipverkeer

C21

DILBEEK gaat de strijd aan met sluipverkeer

Schermafbeelding_2021-06-24_om_10
 

Dilbeek gaat de strijd aan met sluipverkeer in de buurt rond de Kasterlindestraat en Kattebroekstraat. Doorgaand verkeer zal vanaf september 2021 niet langer toegestaan zijn in (een gedeelte van) de Kattebroekstraat en de Berchemstraat tijdens de spitsuren.  Autobestuurders die toch doorrijden, zullen beboet worden.  

Minder verkeer, beter wonen

De bewoners van de woonstraten rond de Kasterlindestraat vragen al langer naar een oplossing voor het toenemend sluipverkeer. Op een normale werkdag krijgen deze woonstraten 1000den auto’s per dag te slikken.

“Deze straten zijn er niet op voorzien om zoveel doorgaand verkeer te dragen”, verduidelijkt Stijn Quaghebeur, schepen van openbare ruimte. “Bovendien gaan we er prat op dat Dilbeek een aangename gemeente moet blijven om te wonen. Daarom pakken we dit probleem met beide handen vast.”

 

Lokaal verkeer blijft welkom

De bewoners van de Kattebroekstraat en de Berchemstraat die op de trajectcontrole wonen, kunnen nog steeds op elk moment van de dag hun straat in- en uitrijden. 

De bewoners van enkele omliggende straten kunnen een vergunning aanvragen om deze straten ook door te rijden tijdens de piekuren. 

“Zo geven we voorrang aan lokaal verkeer en weren we doorgaand verkeer. Het mag niet de bedoeling zijn dat de bewoners zelf hinder ondervinden om bijvoorbeeld ‘s morgens de kinderen naar school te brengen”, zegt Stijn Quaghebeur.

De bewoners van de betrokken straten, krijgen tekst en uitleg bij wat er staat te gebeuren tijdens een infosessie. 

 

Centrum Dilbeek, klaar voor morgen

Door het doorgaand verkeer te weren in de Kattebroekstraat en de Berchemstraat, ontmoedigt Dilbeek de automobilist om het centrum van Dilbeek door te rijden op weg van en naar Brussel. “Het is onze ambitie om het juiste verkeer op de juiste plaats te zien in Dilbeek. Zo maken we Dilbeek opnieuw klaar voor morgen”, besluit Willy Segers, burgemeester van Dilbeek. 

 

In ’t kort

Doorgaand verkeer wordt vanaf september 2021 verboden in de Berchemstraat en de Kattebroekstraat tijdens de piekuren op werkdagen: 

van 6u30 tot 9u30 

van 15u30 tot 19u

Een camera registreert tijdens deze uren alle doorrijdende wagens 

in de Kattebroekstraat tussen de V. van Malderlaan en de Oude Eikelenberg en 

in de Berchemstraat tussen H. Moeremanslaan en het rondpunt

Wie toch doorrijdt, zal vanaf oktober 2021 beboet worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 13 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 20 aug 2021

archief