Groen weekend en maand in DILBEEK

C21

Groen weekend en maand in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek
Liesbeth Dothee, voorzitster van VELT en haar echtgenoot Stefaan Haezebrouck leren de bezoekers hoe je op een natuurlijke wijze je kringlooptuin onderhoudsvriendelijk kan maken. (Foto Jean-Pierre Schoukens)
 

Dit weekend maar ook de hele maand juni hebben er in Dilbeek verschillende activiteiten plaats die de milieudienst van Dilbeek ondersteunt omdat ze passen in de gemeentelijke “Zonder-is-gezonder”-campagne. Zo lanceert VELT de actie “Durf Tuinieren Zonder”, zetten twee compostmeesters hun kringlooptuin open en is er zondag De Dag van het Park. .      

Juni compostmaand begint in Dilbeek al in mei
Op zaterdag 30 mei – van 13 tot 17 uur – heten twee Dilbeekse compostmeesters – Sonia Hannon en Liesbeth Dothee – u welkom in hun kringlooptuin. Je leert er keuken- en tuinafval composteren maar ook hoe je snoeihout binnen de perken kan houden en verwerken in je tuin. Ze tuinieren ook zonder pesticiden en kunstmest. Want “Zonder is gezonder”. Elke kringlooptuinbezoeker maakt kans op een prachtige prijs, namelijk een hakselaar ter waarde van 665 euro !
Adressen:
- Sonia Hannon, Heyrbautlaan 30, Dilbeek
- Liesbeth Dothee, Kontwilgenkant 10, Dilbeek

Breng je taxussnoeisel naar het recyclagepark!
30 % van alle mensen krijgt ooit te maken met kanker. Eén vierde daarvan wordt behandeld met een geneesmiddel op basis van baccatine, dat uit taxus gehaald wordt. Voor 1 kilo baccatine heb je 12 ton snoeisel nodig. Da’s een hele hoop. Daarom breng tussen 15 juni en 15 september je taxussnoeisel naar één van onze recyclageparken. Je kan het daar gratis kwijt. Voor elke kubieke meter ingezameld taxussnoeisel wordt 40 euro geschonken aan Kom op tegen Kanker.

Liefdevol picknick op Dag van het Park
Op 31 mei is het de Dag van het Park, georganiseerd door de cultuurraad en het Vijverfestival. Een greep uit het aanbod:
-de organisatoren roepen op om een grootse en liefdevolle picknick te houden in het gemeentepark. Vanaf 11 uur is iedereen welkom met een goed gevulde picknickmand. Lukt dat niet, dan is er de mogelijkheid om zelf iets samen te stellen. Zo zullen er verschillende eet- en drankstands zijn met o.a. streekproducten en -bieren, wereldwinkellekkernijen, ijsjes,…
-er worden 2 boeiende wandelingen gegidst, nl “Liefdesplanten - liefdesbloemen - romantiek” en een ALENA-wandeling
-(lokale) kunstenaars schilderen hun ‘picknick sur l’herbe’ of toveren een liefdevol tafereel tevoorschijn
-ook poëzie zal niet ontbreken
-de Alenatoren wordt een heerlijke sprookjestoren met Doornroosje en de prins.
-studenten die in de blok zitten worden extra verwend met een kleine attentie
-fietsers krijgen een zegel voor op hun ‘met belgerinkel naar de winkel’-spaarkaart
-om 17 uur wordt de affiche van het Vijverfestival voorgesteld en wordt de namiddag afgesloten met een (akoestisch) optreden van Axl Peleman. Iedereen die zin heeft, mag zijn of haar gitaar meebrengen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief