DILBEEK - Ninoofsesteenweg blijft gevaarlijk, CD&V/N-VA/DNA! wil aanpak zwarte punten

C21

DILBEEK - Ninoofsesteenweg blijft gevaarlijk, CD&V/N-VA/DNA! wil aanpak zwarte punten

Editiepajot_dilbeek_nu_anders
Repro SW.

Het Vlaamse Gewest had voorstellen om de 4 zwarte punten op de N8 aan te pakken . De CD&V / N-VA / DNA!-fractie betreurt dat het dossier volledig is stilgevallen omdat de gemeente Dilbeek niet constructief meewerkte. En dit terwijl het jaarverslag 2008 van de politiezone Dilbeek aantoont dat de verkeersveiligheid in Dilbeek afneemt met als meest kritieke punt de Ninoofsesteenweg.

Het budget dat de Vlaamse Regering hiervoor had gereserveerd is intussen elders nuttig besteed. Omdat deze stilstand onaanvaardbaar is, lieten een aantal fractieleden deze kwestie agenderen op de gemeenteraadscommissie gebiedsgebonden materies van 26 mei 2009.

Argumenten om dwars te liggen heeft de gemeente volgens de fractie niet. Een aantal onteigeningen die met de voorstellen gepaard gaan, dienen blijkbaar als belangrijkste argument om alles bij het oude te laten. Dat is voor de betrokkenen natuurlijk geen prettig nieuws, maar anderzijds lijkt ons het algemeen (verkeersveiligheids)-belang hier toch te primeren. Soms stelt men op een bepaalde plaats eenrichtingsverkeer voor , en dan aanvaardt men wel een beperkt ongemak voor de bewoners , omdat die ingreep mensenlevens kan redden. Door moedwillig blind te blijven voor de verkeersveiligheidcijfers neemt het bestuur, zoals de provinciegouverneur in zijn antwoord aan de gemeente stelde, “een verpletterende verantwoordelijkheid voor de aanhoudende objectieve verkeersveiligheid voor deze punten”…

De commissie adviseerde dat het college dit dossier opnieuw opent en constructief mee werkt aan de herinrichting van de zwarte punten met inbegrip van de essentiële fietsvoorzieningen. Aansluitend bij de uitkomst van de commissievergadering vragen de betrokken fractieleden aan het schepencollege om hier dan ook dringend werk van te maken en een oplossing te vinden voor de verkeersonveiligheid op de N8.

“Een lakse houding is onaanvaardbaar en onze fractie zal zelf stappen zetten naar de hogere overheid (provincie en gewest) om deze kwestie terug op tafel te brengen. We vragen bovendien dat ook de gemeenteraad/commissie in deze wordt betrokken.”, aldus het standpunt van de CD&V/N-VA/DNA!- fractie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief