DILBEEK - Commissie verzet zich niet tegen Colruytvestiging

C21

DILBEEK - Commissie verzet zich niet tegen Colruytvestiging

Editiepajot_dilbeek_colruyt__foto_re
Repro Editiepajot.

De commissie gebiedsgebonden materies verzet zich niet principieel tegen de nieuwe vestiging van Colruyt op de hoek van de Herdebeekstraat met de Ninoofsesteenweg gelet op de stedenbouwkundige regels die er gelden. De commissie hoorde op haar jongste vergadering de vertegenwoordiger van de firma Colruyt en Peter Wiels die namens de buurt de redenen van verzet tegen dit project herhaalde.

De commissie vraagt het schepencollege het dossier verder op te volgen en maximaal aan de vragen van buurtbewoners te voldoen. De commissie vraagt een grondige verkeersstudie als voorwaarde voor de vestiging om mobiliteitsproblemen te vermijden.

De firma Colruyt presenteerde op de vergadering van de commissie van de gebiedsgebonden materies (CGM) de nieuwe aanpassingen die het eerder al aan het schepencollege voorstelde. Eerlang dient de firma een nieuwe bouwaanvraag in met de aanpassingen.

In de nieuwe bouwaanvraag zal onder meer staan dat de vrachtwagens de winkel bevoorraden langs de Ninoofsesteenweg. De inkom van de winkel komt eveneens langs de Ninoofsesteenweg, waarna de klanten met een rolpad naar de winkelverdieping kunnen. Colruyt voorziet 155 parkeerplaatsen, waarvan 88 ondergronds en rest bovengronds voor winkel.

De hoogte van de handelsruimte daalt ook met een meter. De zichtbare hoogte van de handelsruimte varieert in de nieuwe bouwaanvraag van 4 tot 8 meter. Bolplatanen en een hulsthaag moeten een hoge groene buffer vormen voor de buurt.

Colruyt staat ook grond af om de Herdebeekstraat aan het kruispunt met de Ninoofsesteenweg met 2,80 meter te verbreden voor een bijkomende afslagstrook. Daarvoor worden zes parkeerplaatsen opgeofferd.

Colruyt heeft ook een verkeersstudie besteld bij D+A, een studiebureau vertrouwd met de gemeente Dilbeek.

De huidige Colruyt verdwijnt niet maar wordt omgevormd tot een buurtwinkel van het type Okay of Spar. Op die manier behoudt het centrum van Dilbeek zijn winkelmogelijkheid. De huidige Colruyt telt 5.277 klanten per week. 2,5 voertuigen rijden er per minuut het winkelterrein in en uit.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief