REGIO - Plattelandscentrum Paddenbroek zoekt meer vrijwilligers voor natuureducatie

C21

REGIO - Plattelandscentrum Paddenbroek zoekt meer vrijwilligers voor natuureducatie

Editie_gooik_paddenbroek_3__kopie_
Tal van leerlingen zakken af naar Paddenbroek.- Foto Marc Colpaert
 
In het Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik is het opnieuw ‘code groen’ voor de educatieve werking. Dit najaar worden meer dan 1.000 leerlingen verwacht uit Gooik, maar ook uit Galmaarden, Herne, Dilbeek en zelfs uit Halle. Ze komen naar Paddenbroek om van de prachtige omgeving te genieten en bij te leren over de natuur en het landschap van het Pajottenland. Sinds de start in 2015 hebben al meer dan 20 000 leerlingen de weg naar Paddenbroek gevonden, maar na corona en door de vernieuwing van de infrastructuur van Paddenbroek is de interesse van scholen nog sterk toegenomen.
De educatieve werking in Paddenbroek wordt georganiseerd door Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei met steun van provincie Vlaams-Brabant. Er is een aanbod voor kleuters, lagere school en vanaf dit najaar ook de 1ste graad secundair. De scholeneducatie in Paddenbroek is enkel maar mogelijk dankzij de inzet van een heel aantal vrijwilligers. Onze vrijwilligers onthalen de klassen en gidsen de begeleiding van de educatieve pakketten. 
Paddenbroek en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei zijn dringend op zoek naar meer mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten voor educatie. Heb je een warm hart voor natuur? Wil je dit graag delen met kinderen? Als vrijwilliger kom je terecht in een fijn team van jonge en oudere personen met dezelfde passie. Je hoeft geen specifieke achtergrond of vorming te hebben. Jouw meter of peter zorgt ervoor dat de opstart goed verloopt. Tips en pedagogische info krijg je tijdens een korte cursus ‘Gidsen voor kinderen’. Elke vrijwilliger ontvangt een vrijwilligersvergoeding.

Begeleider van natuureducatie is een fijne hobby, geeft veel voldoening en het contact met de kinderen is altijd inspirerend. Elke klas die je begeleidt, brengt vanzelf een nieuwe lading enthousiasme en verwondering mee! Lijkt dit iets voor jou en ben je woonachtig in het Pajottenland? Neem contact op met Katelijne Aelen, educatief medewerker van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei via paddenbroek@pajot-zenne.be of 0486 267 457. Overzicht van het educatief aanbod staat op www.paddenbroek.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 sep 2022
Marc Sluys | 10 sep 2022
Marc Sluys | 07 sep 2022
Marc Sluys | 30 aug 2022

archief