UPDATE ongeval GROOT-BIJGAARDEN- E40 richting Brussel volledig opengesteld

C21

UPDATE ongeval GROOT-BIJGAARDEN- E40 richting Brussel volledig opengesteld

694
Foto Brandweer Brabant West
 

Wegen en Verkeer heeft de E40 richting Brussel in Groot-Bijgaarden op maandag rond 17u volledig opengesteld. Na de avondspits zullen bijkomende inspecties gebeuren aan de brug die eerder op de dag werd aangereden. Hoe dan ook zal het verkeer in de ochtendspits van dinsdag de snelweg normaal, over de volledige breedte kunnen gebruiken.  

Ligger ernstig beschadigd 
Een van de zes liggers van de brug werd ernstig beschadigd toen een vrachtwagen de brug op maandag 4 oktober rond 13u45 aanreed. Pas na de inspecties die maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag zullen gebeuren, zal Wegen en Verkeer meer kunnen zeggen over de globale staat van de brug en welke herstellingen er op termijn zullen moeten gebeuren. Mogelijk zal er pas dinsdag in de loop van de dag meer nieuws te melden zijn. De staat van de brug laat momenteel gelukkig toe dat er verkeer onder rijdt, dus de ochtendspits van dinsdagochtend richting Brussel zal normaal kunnen verlopen. 

Zo snel mogelijk verkeer bovenop de brug
Wegen en Verkeer zal er de komende dagen alles aan doen zodat zo snel mogelijk ook bovenop de brug opnieuw verkeer kan  rijden. Zodra daar meer informatie over is, zal Wegen en Verkeer dat bekendmaken.   

Brokstukken op weghelft rijrichting Brussel
Op maandag 4 oktober rond 13u45 werd de brug van de Isidoor Van Beverenstraat boven de E40, net voorbij het servicestation van Groot-Bijgaarden, aangereden door een vrachtwagen. De weghelft van de E40 in de rijrichting van Brussel lag na de aanrijding bezaaid met brokstukken en werd volledig afgesloten voor het verkeer. De andere kant van de snelweg, de weghelft in de rijrichting van Gent/Oostende, bleef de hele tijd open voor het verkeer. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief