Brug E40 GROOT-BIJGAARDEN: ligger wordt vervangen

C21 Css

Brug E40 GROOT-BIJGAARDEN: ligger wordt vervangen

694
 

Experten van de Vlaamse overheid onderzochten op maandagavond de brug in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) die eerder op de dag aangereden werd door een vrachtwagen. Uit de inspectie blijkt dat de betonnen brugligger die aangereden werd, ernstig beschadigd is en vervangen zal moeten worden. Hoe en wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend. Zodra er meer nieuws over de werken is, zal Wegen en Verkeer daar melding van doen op haar website (de melding zal te vinden zijn via wegenenverkeer.be/dilbeek). 

In afwachting van de herstelling kunnen automobilisten zonder enig risico onder de brug door rijden. Ook bovenop de brug zal er verkeer kunnen rijden. Momenteel staan er nog tijdelijke verkeerslichten en wordt het verkeer alternerend doorgelaten, omdat de helft van de brug volledig afgesloten is. Eerstdaags zal Wegen en Verkeer de afzetting korter maken, zodat de doorgang op de brug mogelijk wordt zonder verkeerslichten. De weggebruikers die uit Zellik komen, zullen dan even moeten wachten als er tegenliggers zijn, maar er zullen geen verkeerslichten meer nodig zijn. 

Op 4 oktober reed een vrachtwagen die op de E40 richting Brussel reed, de brug van de Isidoor Van Beverenstraat aan. De snelweg was twee uur langs volledig afgesloten door het ongeval. æ

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2021
Marc Sluys
Brandweerzone Brabant West
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 jun 2022

archief