DILBEEK - Opendeurdag politie en opening politiegebouw voltreffer

C21

DILBEEK - Opendeurdag politie en opening politiegebouw voltreffer

Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens
Afgelopen weekend zette de politie van Dilbeek haar deuren open voor de bevolking. Vrijdagavond werd het nieuwe politiegebouw officieel geopend in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken De Padt en gouverneur De Witte. - Foto's Jean-Pierre Schoukens.
 
Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens__1_
Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens__2_
Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens__3_
Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens__4_
Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens__5_
Editipajot_dilbeek_politiegebouw_foto_jean-pierre_schoukens__6_
 

De opendeurdag van de politiezone Dilbeek van afgelopen zaterdag werd net als de officiële opening van het nieuwe politiegebouw de dag voordien een voltreffer van formaat. Voor de opening van het nieuwe politiegebouw mocht de Dilbeekse politie zelfs minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt en gouverneur Lodewijk De Witte verwelkomen.

In diverse toespraken werd het belang en het nut van de investeringen in de politie benadrukt. Het gemeentebestuur kreeg van de politie Dilbeek een open doekje bij monde van politie-inspecteur Jo Lievens voor de geleverde inspanningen voor materieel en personeel.

Zonechef Patrick De Bruyn, die het hele gebeuren coördineerde, kondigde alle sprekers aan. Onder meer minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt, die zich herinnerde in vervlogen tijden de politiepost van Dilbeek te hebben bezocht als burgemeester van Geraardsbergen. De minister onderstreepte het belang van de investeringen in de politie. Ook gouverneur De Witte benadrukte in zijn toespraak het nut van de continue investeringen in het politiepersoneel, te meer dat Dilbeek door zijn geografische ligging nabij de grootstad met diverse problemen geconfronteerd wordt.

Burgemeester Stefaan Platteau nam eveneens het woord en zei dat de politie van Dilbeek tegen 2012 112 medewerkers moet tellen (zie toespraak in bijlage).

Tegen de traditie in liet hoofdcommissaris Patrick De Bruyn de speech van het korps over aan zijn politie-inspecteur Jo Lievens. Hij schetste een beeld van de snelle evolutie sinds zijn aankomst in 2004. (zie toespraak in bijlage).

Na de toespraken werd de gedenkplaat in het nieuwe politiegebouw onthuld door de gouverneur en burgemeester Platteau. Nadien gaf de politie van Dilbeek alle genodigden een korte rondleiding. Een receptie rondde deze historische gebeurtenis af.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief