DILBEEK - Eerlijk duurt het langst

C21

DILBEEK - Eerlijk duurt het langst

Afbeelding
 
Afbeelding_4_
 

Sinds 1972 zet Oxfam zich in voor eerlijke internationale handel. De organisatie wil o.a. wangedrag stoppen en bewustwording bevorderen. Op de vooravond van haar vijftigste verjaardag vond tussen 6 en 10 oktober 2021 de week van de Fair Trade plaats, met activiteiten in verschillende regio’s van het land en een scholenactie. De leerlingen van klas 2E van het Regina Caelilyceum, die een richting volgen met basisoptie economie en organisatie, schaarden zich enthousiast achter deze actie in het kader van hun ‘ondernemend project’. 

 

Op vrijdag 8 oktober startten ze met hun eerste maandelijkse chocoladeverkoop, waarvan de opbrengst naar Oxfam gaat en 10% van deze opbrengst zal geschonken worden aan het SOS-project dat binnen de school loopt.

 

De leerlingen verkochten behalve chocolade ook sesamrepen, nougat en yuccachips en bemanden een cacaostand waar geïnteresseerde medeleerlingen zich konden uitdagen in een interactieve quiz over Oxfam.

 

Dit mooie project kende alvast een stevige aftrap dankzij deze initiatiefnemers en alle leerlingen die bereid waren om voor dit goede doel in hun portemonnee te duiken.


Wordt vervolgd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2021
Sam Herremans
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief