DILBEEK - Berichten uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Berichten uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Foto Jean-Pierre Schoukens.

Toewijzigingsreglement voor sociale huurwoningen op gemeenteraad

Op de gemeenteraad van Dilbeek in juni wordt het toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen besproken. Het schepencollege nam kennis van dit reglement en keurde het goed. In het reglement staat onder meer:

-      Er zal eerst voorrang gegeven worden aan de kandidaat-huurders die sinds hun geboorte wonen in de gemeente waar de toe te wijzen woning gelegen is, of aan de kandidaat-huurders die tot vóór de leeftijd van 18 jaar tot een gezin behoorden dat minimaal 10 jaar in die gemeente gevestigd was.

-     Daarna zal voorrang gegeven worden aan de kandidaat-huurders die minimaal 10 jaar in de gemeente waar de toe te wijzen woning gelegen is, wonen of gewoond hebben.

-     Daarna zal voorrang gegeven worden aan de kandidaat-huurders die in de periode van 6 jaar voor de toewijzing minstens drie jaar inwoner zijn of geweest zijn van de gemeente waar de toe te wijzen woning gelegen is.

-     Tenslotte zal voorrang gegeven worden aan de kandidaat-huurders die in de periode van 6 jaar voor de toewijzing minstens drie jaar inwoner zijn of geweest zijn van een gemeente uit het intergemeentelijk samenwerkingsverband “Regionaal woonbeleid Noord-West Brabant” (zijnde de gemeenten Asse, Dilbeek, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise en Opwijk).

 

Individuele kogelwerende vesten voor politie

Het schepencollege gaat in op de vraag van de vakbonden om voor de operationele personeelsleden een individuele kogel- en meswerende vest aan te schaffen. Een individuele vest verhoogt de persoonlijke hygiëne. Nu worden individuele vesten onderling uitgewisseld. Bepaalde personeelsleden investeerden zelf in de aankoop van individuele beschermingsmiddelen.

Een eerste marktonderzoek leert dat één dergelijke individuele vest in de duurste uitvoering en met de hoogste bescherming maximum 800 euro (inclusief btw) kost, zonder korting voor aankoop van een groter aantal vesten. De globale raming is gebaseerd op de totaliteit van de operationele personeelsleden (71) en de maximumprijs van 800 euro. Dit brengt de totale raming op 56.800,00 euro, btw inclusief. Deze aankoop komt op de agenda van de gemeenteraad van juni.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief