DILBEEK - Diamant voor gewezen bankier

C21

DILBEEK - Diamant voor gewezen bankier

Editiepajot_dilbeek_diamant_bediende_nationale_bank_foto_jean-pierre_schoukens
De gewezen werknemer van de Nationale Bank Maurice Van Ginderachter vierde samen met zijn echtgenote Joanna Bogaert zijn diamanten bruiloft op het gemeentehuis van Dilbeek. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Maurice Van Ginderachter is op zijn negentigste nog altijd even punctueel en stipt als tijdens zijn hele carrière als bediende in de Nationale Bank in Brussel. Meermaals drukte hij schepen van Burgerlijke Stand Carine Walravens op het hart de viering van zijn diamanten huwelijk met zijn echtgenote Joanna Bogaert stipt te beginnen maar ook stipt te eindigen, want hij wou niet te laat komen in het restaurant.

Die stiptheid heeft Maurice overigens zijn hele beroepsloopbaan gekenmerkt. Hij begon bij de Nationale Bank in 1939 als tijdelijke kracht, maar bleef er tot zijn laatste werkdag. Hij was intussen opgeklommen tot bureelhoofd. Even trouw bleef hij zijn echtgenote Joanna Bogaert met wie hij op 28 mei 1949 in Asse huwden. Beiden werden ook in Asse geboren respectievelijk op 15 maart 1920 en op 12 december 1923. Het echtpaar kreeg een dochter.

 Het echtpaar reisde vroeger veel, maar met de leeftijd blijven de reiskoffers vaker op slot. Binnen Dilbeek verplaatsen ze zich nog met de wagen want Maurice rijdt nog altijd zelf. Het echtpaar woont in de Rozendoorndreef.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief