Met Remco Evenepoel door het Pajottenland Toerisme Vlaams-Brabant lanceert nieuwe fietsroute

C21

Met Remco Evenepoel door het Pajottenland Toerisme Vlaams-Brabant lanceert nieuwe fietsroute

R
De startplaats van de nieuwe R.EV Cycling Route is aan zijn supporterslokaal in Schepdaal, copyright foto: Lander Loeckx
 

Toerisme Vlaams-Brabant en de familie Evenepoel werkten een nieuwe fietsroute voor sportievelingen uit. Met de bewegwijzerde 'R.EV 1703 Cycling Route' fietst men over de favoriete trainingswegen van Remco Evenepoel.

Het Pajottenland is het geheime wapen van Remco Evenepoel. Hij kan er elke dag urenlang trainen.
“We geraken nooit uitgekeken op dit parcours. Elke wielrenner vindt hier zijn ding”, zegt Remco Evenepoel. “De golvende wegen zijn echt een plezier om over te rijden. Maar vergis je niet, je kan ook heel lastige trajecten uitstippelen met kuitenbijters als de Congoberg en gevreesde kasseistroken zoals de Schavolliestraat”.

Ook na de training krijgt Remco Evenepoel niet genoeg van het landschap.
“Na vijf uur op de fiets op zondagvoormiddag pik ik mijn vriendin soms op voor een ontspannen tochtje door deze fantastische streek. En een stop in mijn supporterscafé, In de Rustberg in Schepdaal, hoort daar natuurlijk ook bij.”

Nieuwe sportieve fietsroute doorklieft Pajottenland
Toerisme Vlaams-Brabant realiseerde deze route in nauwe samenwerking met Remco en Patrick Evenepoel.
“Een fijne samenwerking waarbij we nog maar eens aantonen dat we in Vlaams-Brabant echt wel van koersen weten”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Het prachtige landschap van Bruegel, geuze en het Brabantse trekpaard is een heerlijk fietsland. Met korte hellingen, pittige kasseistroken, soepel bochtenwerk en prachtige open vergezichten. Een must voor elke flandrien. Nagenieten kan hier in authentieke wielercafés met heerlijke streekbieren. Deze nieuwe route bevat het allemaal.”

Deze sportieve fietsroute is 94 kilometer lang, goed voor 840 hoogtemeters.
Starten kan aan café In de Rustberg in Schepdaal of in Gooik, aan het Paddenbroek of Sportcentrum Koornmolen. De cyclingroute voert vanuit Schepdaal onder meer via Lennik, Gooik en Galmaarden richting  Geraardsbergen om dan via de Congoberg terug het Pajottenland in te duiken richting Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek.

De route is bewegwijzerd, maar men kan ook de gpx-coördinaten downloaden zodat de gps de weg toont. Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/cyclingroutes
De R.EV 1703 cycling route vervolledigt het sportieve fietsaanbod dat Vlaams-Brabant reeds rijk is op de weg, offroad en op de mooiste gravelwegen van het land.
Ontdek het volledige aanbod op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 15 aug 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 jun 2022

archief