DILBEEK - Sport Overdag viert 20-jarig bestaan

C21

DILBEEK - Sport Overdag viert 20-jarig bestaan

20_jaar_sport_overdag_dilbeek
 

Sport Overdag, een initiatief van de sportdienst van de gemeente Dilbeek, bestaat twintig jaar. Alles begon in 1988 toen de sportdienst onder leiding van sportfunctionaris Boudewijn Vanermen senioren en al wie zich overdag kon vrijmaken samenbracht in de sporthal Ten Gaerde in Groot-Bijgaarden voor een verkwikkend uurtje sport. Het initiatief sloeg meteen aan. Al na het eerste jaar kwam er een sportuurtje bij in de sporthal Caerenbergveld in Schepdaal. Jaarlijks schrijft een vijftigtal personen zich in. Voor elk sportuurtje meldt zich gemiddeld een dertigtal deelnemers. Maandagvoormiddag vierde de sportdienst deze verjaardag met een drankje in de sporthal van Groot-Bijgaarden. 

In de beginfase betaalde de sportdienst de monitoren, maar de jongste jaren doet Dilbeek een beroep op Vlabus, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, die op aanvraag monitoren naar Groot-Bijgaarden en Schepdaal stuurt. De deelnemers aan het sportuurtje betalen een spotprijs voor het sportuurtje: 40 euro voor een jaar. In die prijs zijn de zaal, de verzekering, het sportmateriaal en de lesgever inbegrepen.
 
De helft van het sportuurtje bestaat uit turnen aangepast aan ieders niveau. De andere helft van de les bestaat uit balsporten, dans en badminton. De sportuurtjes hebben plaats in sporthal Ten Gaerde in Groot-Bijgaarden, elke maandag van 9 tot 10 uur en in de sporthal Caerenbergveld in Schepdaal elke vrijdag van 10 tot 11 uur. Wie wil deelnemen komt gewoon naar één van de sportuurtjes en meldt zich aan bij de monitor. Onder de deelnemers heerst een familiale sfeer. De deelnemers aan het sportuurtje doen ook mee aan de Seniorensportdag van de provincie Vlaams-Brabant.
 
Meer info op de sportdienst 02-569.76.34 of via mail sportdienst@dilbeek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief