Ondernemers voor de klas in RC DILBEEK

C21

Ondernemers voor de klas in RC DILBEEK

Hans_maertens_02_2022_4
 
Hans_maertens_02_2022_3
 
20220120_224313_1_
 

Wie denkt dat een bedrijfsleider hele dagen aan zijn bureau zit, heeft het mis. Vlajo, Vlaamse jonge ondernemingen, gaat op zoek naar managers en bestuurders die de vergaderruimte even willen verlaten om jongeren in Vlaanderen te laten kennismaken met het bedrijfsleven. Ook de zesdejaars economie van het Regina Caelilyceum in Dilbeek mochten twee gastsprekers in hun klas ontvangen.

 

Donderdag 20 januari kwam Sven Vandeputte, managing director van Ocas nv, vertellen over zijn rol binnen de staalindustrie. Ocas nv voert marktgericht onderzoek, onder andere voor ArcelorMittal. Hij sprak over de transitie naar minder CO2-uitstoot en de mogelijkheden van hernieuwbare elektriciteitsproductie. Het was een interessante les, zeker omdat de klimaatopwarming een thema is dat leeft bij de leerlingen.

 

Een ander actueel onderwerp bracht Hans Maertens mee naar de klas. Hij is gedelegeerd bestuurder van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen. Hij gaf een boeiende voordracht over de vergrijzing, verduurzaming, digitalisering en internationalisering van onze samenleving. Stuk voor stuk complexe uitdagingen waarmee onze laatstejaars te maken krijgen. Wil je weten wat ze er zelf van vonden? Bekijk dan het filmpje: https://www.facebook.com/JongVokanetwerk/videos/691327825193609/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 29 jan 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief