DILBEEK - Drie zesdejaars naar finale van de 'Generation Euro Students Award

C21

DILBEEK - Drie zesdejaars naar finale van de 'Generation Euro Students Award

Giles_chloe___loi__c_vlnr
Ingezonden foto
 
Drie zesdejaars van het Regina Caelilyceum uit Dilbeek zitten in de finale voor de ‘Generation €uro Students’ Award’. Op school gebeurt zoveel meer dan les volgen en toetsen afleggen. Naast en tijdens de lesuren werken leerkrachten met leerlingen aan tal van projecten en nemen ze deel aan voordrachten, lezingen en wedstrijden waarin de schoolse kennis kan worden getoetst, toegepast en in een breder perspectief geplaatst. 
Chloé Bozon, Loïc Van Montagu en Giles Synaeve zijn drie zesdejaars die er samen met hun leerkracht economie in geslaagd zijn door te stoten naar de finale van de ‘Generation €uro Students’ Award’, een wedstijd van de Europese Centrale Bank die leerlingen uit het secundair onderwijs in het eurogebied de kans wil bieden vertrouwd te raken met begrippen zoals prijsstabiliteit, monetair beleid en rentetarieven.
Na twee voorbereidende ronden – een online quiz en een presentatie over het monetair beleid – mogen de leerlingen op woensdag 20 april in de finale hun ruime kennis tonen over de actualiteit over het monetair beleid en antwoorden op pittige vragen die een vakjury hun zal voorleggen. De school is alvast trots op de bereikte finaleplaats en wenst de kandidaten alle succes toe.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief