Brico verhuist naar gloednieuw hoofdkantoor in GROOT-BIJGAARDEN

C21

Brico verhuist naar gloednieuw hoofdkantoor in GROOT-BIJGAARDEN

Schermafbeelding_2022-06-29_om_21
 

 Het is een heuglijk moment voor alle medewerkers op het hoofdkantoor van Brico, Brico Plan-It & Brico City. Na lange periode van plannen, bouwen en afwerken is de verhuis naar een gloednieuw gebouw eindelijk een feit. De nieuwe hoofdzetel ligt op het bedrijvenpark ‘West Gate’, aan de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden, amper 2 kilometer van het vorige kantoor. Hoewel deze fysieke verhuis in afstand beperkt is, is de mentale verandering voor alle werknemers groot. Naast een nieuwe werkomgeving, werd ook meteen het startschot gegeven voor een vernieuwde manier van werken, aangepast aan de post-pandemische realiteit.

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een totale oppervlakte van zo’n 5.043 m2. Naast kantoorruimtes is er ook een winkellabo en een magazijn beschikbaar. In totaal zijn er 264 werkplekken (inclusief flexplekken) en 150 parkeerplaatsen. Voor de vormgeving van dit project kon Brico rekenen op Kras architecten en projectontwikkelaar Futurn. Qua interieurdesign liet Brico zich begeleiden door de specialisten van Aremis. Een geijkte samenwerking die leidde tot een fantastisch resultaat.

Duurzaamheid bovenaan de agenda
Het nieuwe kantoor werd meteen ook een milieubewust project. Met het oog op duurzaam ondernemen, koos Brico voor een BEN (bijna-energieneutraal) gebouw. Ook voor de afwerking werd gekozen voor duurzame materialen. In dit geval kregen producten en materialen met een Cradle-to-Cradle label duidelijke voorkeur. Met andere woorden, een actieve keuze voor producten die na een eerste gebruik opnieuw een grondstof worden voor een volgend product. Zo is bijvoorbeeld de vloerbekleding samengesteld uit 60 procent gerecycleerd materiaal en zijn de verhoogde vloertegels gemaakt uit gerecycleerde papiervezels. “Als doe-het-zelf specialist moeten we mee zijn met de laatste ontwikkelingen op de markt. Onze nieuwe kantoren waren dan ook het perfecte project om onze kennis in praktijk om te zetten”, aldus Rudi Schautteet, HR Director Brico.

Hybride werken
De verhuis luidt meteen ook een nieuwe way-of-working in. Gedurende afgelopen twee jaar werden veel valabele lessen getrokken uit het hybride werken. De nieuwe omgeving speelt daar nu volop op in. Zo zijn er enkel nog flex desks beschikbaar aangezien alle werknemers tot drie dagen per week thuis aan de slag kunnen blijven. Verder zijn er verschillende aparte ruimtes voorzien om gemakkelijk en snel digitaal overleg mogelijk te maken, waar andere ruimtes specifiek werden ingericht voor fysiek overleg en creatieve brainstorms. Zo blijven de medewerkers van Brico zowel digitaal als fysiek met elkaar verbonden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief