David De Freyne (N-VA) legde dinsdag de eed af als gemeenteraadslid in DILBEEK

C21

David De Freyne (N-VA) legde dinsdag de eed af als gemeenteraadslid in DILBEEK

Image00005
 

David De Freyne (N-VA) legde dinsdag de eed af als gemeenteraadslid en OCMW raadslid voor N-VA in Dilbeek. Hij volgt Kurt Dedobbeleer op. 

David is geen onbekende in de Dilbeeks gemeenteraad. Van 2015 tot 2018 was hij al gemeenteraadslid voor N-VA. Sinds 2019 zetelde hij in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst waar hij zich bekommerde over het welzijnsbeleid dat N-VA als bestuurspartij wil voeren. Opvolgen van individuele dossiers zodat mensen die écht nood hebben aan steun krijgen waarop ze recht hebben. Als ondervoorzitter van de gemeentelijke Kinderopvang gaf hij het kinderdagverblijf ‘t Klein Keperke mee vorm en binnenkort opent ook het kinderdagverblijf ’t Bergske in Itterbeek de deuren. De nood voor bijkomende kwalitatieve kinderopvang blijft hoog. Mijn ambitie blijft om het aantal kinderopvangplaatsen verder te verhogen en onthaalouders met nieuwe initiatieven te ondersteunen zegt De Freyne. In het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst zal hij voor N-VA opgevolgd worden door Stefaan De Proft uit Groot-Bijgaarden.

David De Freyne is 45 jaar, woont in Schepdaal samen met Dorien en is vader van 4 zonen. Hij is professioneel actief als coördinator binnen het Brusselse volwassenenonderwijs. Hier ziet hij dagelijks wat onderwijs kan doen voor individu en gemeenschap. David De Freyne: ‘Ik ben ervan overtuigd dat taal en onderwijs dé sleutel zijn tot integratie binnen onze Nederlandstalige gemeenschap. Iemand die thuis een ander taal spreekt en vandaag Nederlands leert verhoogt zijn kansen op verdere studies, tewerkstelling en integratie in zijn gemeente. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat in Dilbeek Nederlands de onderwijstaal is en dat hiervoor inspanningen moeten worden geleverd. Niet alleen door het schoolteam, maar ook thuis.’

Ook vanuit de OCMW-raad moet de controle op wie onterecht gebruik tracht te maken van steunvoorzieningen scherper. ‘Ik ben ervan overtuigd dat de Dilbeekse belastingbetaler solidair wil zijn met mensen in nood, maar die bijdrage moet dan ook goed besteed worden. Wie het systeem misbruikt moet eruit. Hiervoor moeten we als OCMW-raad waar nodig ondersteunende initiatieven nemen zodat die controle kan worden opgevoerd.’ aldus David De Freyne.

Waar De Freyne ook wil voor ijveren is ‘Blijven wonen in eigen streek.’ ‘Als vader van 4 kinderen hoor ik vandaag vooral twijfel bij jongeren. Zal Dilbeek binnen enkele jaren nog mijn gemeente zijn? Kan ik in Dilbeek blijven wonen nu de prijzen op de huur- en koopmarkt de pan uit swingen? Voorrang op wooneenheden voor jongeren die opgroeien in onze gemeente moet de rode draad door het hele beleid zijn. Kunnen we de private markt niet altijd sturen, dan zijn er heel wat kleine maatregelen mogelijk die samen wel voldoende kansen bieden voor onze jongere generaties’ besluit De Freyne.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 08 dec 2022
Marc Sluys | 05 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief