Drie bruggen van Brusselse buitenring krijgen nieuwe leuningen in DILBEEK

C21

Drie bruggen van Brusselse buitenring krijgen nieuwe leuningen in DILBEEK

Schermafbeelding_2022-07-20_om_23
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft de komende maanden drie bruggen van de Brusselse ring (R0) in Dilbeek een opknapbeurt. De brug van de Berchemstraat, de Kattebroekstraat en de Alfons Gossetlaan krijgen nieuwe leuningen. De brug van de Berchemstraat over de snelweg is vanaf 1 augustus als eerste aan de beurt, de twee andere bruggen volgen later dit najaar. De hinder tijdens de werken blijft beperkt. 
Nieuwe leuningen
De leuningen van de drie bruggen zijn verroest en aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer haalt de leuningen weg, plaatst tijdelijke leuningen in de plaats en werkt ondertussen aan de nieuwe leuningen. 
Beurtelings over de brug
Als eerste is de brug van de Berchemstraat aan de beurt. Hier werkt de aannemer van maandag 1 augustus tot eind september 2022. Tijdens de werken is er enkel hinder op de Berchemstraat, het verkeer op de snelweg ondervindt geen hinder. Er komen tijdelijke verkeerslichten aan de brug te staan, zodat het verkeer beurtelings voorbij de werken over de brug kan rijden. Voor fietsers is er geen hinder, zij kunnen de fietspaden op de brug gewoon blijven gebruiken.
Andere locaties volgen dit najaar
De brug van de Kattebroekstraat en die van de Alfons Gossetlaan worden later dit najaar aangepakt. Omdat het hier gaat om onderbruggen - waarbij een weg onder de snelweg loopt in plaats van een brug over de snelweg - zal er gedurende enkele nachten beperkte hinder zijn op de ring. Op de Kattebroekstraat en de Alfons Gossetlaan zelf is er geen hinder. Een concrete timing voor deze werken is er momenteel nog niet. 
Actuele informatie op wegenenverkeer.be/dilbeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief