Marnixring DILBEEK

C21

Marnixring DILBEEK

Dsc05901
 

Net zoals de vorige jaren organiseert Marnixring Dilbeek op zondag 4 september het evenement “Dilbeek, een gordel om (van) te houden. Het is de bedoeling om elkeen er op een sportief-culturele manier attent op te maken dat Dilbeek een Vlaamse gemeente is en wil blijven.

 

Vanop het Savioplein (Stationsstraat 275, Dilbeek) kan je om 14 u starten voor een begeleide erfgoedwandeling. We volgen een deel van het parcours van de vroegere paardenkoers. Nadien duiken we in het natuurreservaat ‘Wolfsputten’ om er bij de mooiste plekken wat te horen over de historiek. Via de villa van de in 1943 geëxecuteerde dr. Lambrechts bezoeken we kort de merkwaardige Dilbeekse begraafplaats met o.a. het joods gedeelte. Door een wirwar van trage wegen bereiken we dan het startpunt om er een feestelijk glas te heffen. Wie met een hond meewandelt, kan langs de begraafplaats snel weer aansluiten. Je kan er in het Saviocentrum ook een plaatselijk biertje proeven en een stukje taart eten.

 

Met dit initiatief wil de Marnixring aandacht vragen voor het Vlaams karakter van de Rand en in het bijzonder van Dilbeek.

 

Meer info bij Vincent Geers: vincent.geers@zaolife.be

 

Vooraf inschrijven hoeft niet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief