Burgerbudget DILBEEK bezorgt klimaatprojecten een mooie start

C21

Burgerbudget DILBEEK bezorgt klimaatprojecten een mooie start

Schermafbeelding_2022-08-25_om_15
 

Met meer bos in Dilbeek en een groenere speelplaats in Schepdaal maken we de gemeente weerbaarder tegen klimaatverandering. De twee projecten werden voorgesteld door Dilbekenaren. De gemeente ondersteunt hen met een burgerbudget om ook écht aan de slag te kunnen gaan.

Dil’bos: iedere Dilbekenaar boseigenaar’

Projectindiener Frederik Vandendriessche wil een coöperatieve vennootschap oprichten waarmee Dilbekenaren kunnen investeren in nieuwe bossen in Dilbeek. Het doel is om jaarlijks minstens 0,5 ha extra bos aan te planten of 50.000 euro per jaar investeren in nieuwe bossen in Dilbeek.
Frederik sleept een burgerbudget van € 11.210 in de wacht. Dat geld wordt onder andere gebruikt om zijn project te promoten, een sluitend financieel plan te laten opmaken, de notariële kosten voor de oprichting van de coöperatieve te financieren, enz.

 

‘Schepdaal Groeit en Bloeit’

Marijke Van Hassel maakt deel uit van de ouderwerking van de twee Schepdaalse scholen Trip Trap en De Klimop. Onder de noemer ‘Schepdaal groeit en bloeit’ willen zij de speelplaats duurzaam heraanleggen. Een stukje ontharden, aanplantingen doen, zorgen voor regenwateropvang en vergroenen en verkoelen van verharde stukken speelplaats.

Kinderen, leerkrachten en (groot)ouders zullen daarvoor de handen in elkaar slaan en zo op een actieve manier leren over het belang van natuur en klimaat. Marijke sleept een burgerbudget van €15.000 in de wacht. Hiermee wordt er onthard, vergroend én worden er educatieve workshops georganiseerd.

https://doemee.dilbeek.be/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief