Remco Evenepoel wordt op 2 oktober ere-burger van DILBEEK

C21

Remco Evenepoel wordt op 2 oktober ere-burger van DILBEEK

Schermafbeelding_2022-09-26_om_18
 

Op zondag 2 oktober zullen de Stad Brussel en de gemeente Dilbeek hulde brengen aan REMCO EVENEPOEL die, 44 jaar na de laatste Belgische overwinning van een grote ronde, de prestigieuze Vuelta heeft gewonnen en gisteren nog het wereldkampioenschap. En dat is nog maar het begin! 

Om dat te vieren, organiseren de Stad Brussel en de gemeente Dilbeek hand in hand een tweeledig event op zondag 2 oktober.

 

"Het is een trots voor ons land om onze kampioen te verwelkomen in zijn hoofdstad op de Grote Markt. Hij zal vanuit zijn woonplaats Dilbeek in groep vertrekken om het publiek te ontmoeten. Remco Evenepoel hield ons in spanning tijdens de Vuelta en het wereldkampioenschap. De Belgen willen hem graag eer bewijzen en wachten daarom vol ongeduld op zijn terugkeer", aldus Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel.

 

“Om de wereldprestaties van een (ra)ket van bij ons te vieren, stap ik met veel plezier op de fiets voor een triomftocht naar Brussel!.” belooft Willy Segers, burgemeester van de gemeente Dilbeek. En Anneleen Van Den Houte, schepen van Vrije Tijd voegde daaraan toe “R.EV1703 is wereldwijd bekend. Hij is een geweldig ambassadeur voor de wielersport, maar ook voor onze gemeente.”

 

"Met de rode trui of de drie nationale kleuren heeft Remco heel België laten dromen. Daarom wil Brussel dit moment in de wielergeschiedenis vieren op de Grote Markt, de plaats waar alle grote sportkampioenen hun prachtige overwinningen kwamen vieren", zegt Benoit Hellings, Eerste schepen. schepen van Klimaat en Sport.

 

"Op zoek naar perfectie. Dromen komen uit", besluit Remco, trots en ontroerd om dit wielerseizoen in stijl af te sluiten.

Iedereen in het rood op zondag 2 oktober om hulde te brengen aan onze kampioen, Remco Evenepoel!

De feestelijkheden gaan van start in Dilbeek, de gemeente waarvan Schepdaal – het dorp dat Remco heeft zien groeien – een deelgemeente is:

12.00-12.45 u.: receptie in Westrand, Cultuurcentrum Dilbeek, Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek met de Ereburgers, het College van burgemeester en schepenen van de gemeente Dilbeek en Remco Evenepoel

12.45-13.00 u.: huldiging aan Remco Evenepoel op podium parking Westrand

13.00-13.20 u.: burgemeester Willy Segers en de fietskampioen aan het woord. En dan, iedereen op de fiets!

14.00 u.: een familiale stoet van honderden wielrenners vertrekt aan Westrand. Iedereen is welkom!

Remco neemt plaats in het voorste voertuig dat voor het peloton uitrijdt tot aan de Grote Markt van Brussel, waar de aankomst is voorzien omstreeks 15.00 uur. 

De plechtigheid wordt voorgezet op het mooiste Grote Markt ter wereld:  

15.00 u.: aankomst van de stoet van wielrenners op de Grote Markt van Brussel

15.30-15.45 u.: verschijning van de wielerkampioen op het balkon van het Stadhuis in het gezelschap van de overheden van Brussel en Dilbeek

De pers heeft toegang tot het Broodhuis (aan de overkant) om dit moment te vereeuwigen. Vervolgens is de pers welkom in de Trouwzaal (in het Stadhuis) voor een fotomoment

16.15-16.30 u.: fotoshoot in de Trouwzaal in aanwezigheid van Remco Evenepoel, Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel en van Willy Segers, burgemeester van Dilbeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief