Architect Maarten Meerts ontwikkelt de CTRL Cube®: een innovatieve oplossing voor de technische installaties van nieuwbouwwoningen

C21

Architect Maarten Meerts ontwikkelt de CTRL Cube®: een innovatieve oplossing voor de technische installaties van nieuwbouwwoningen

Img_7061
Maarten stelt de nieuwe zaak voor.
 

 Architect Maarten Meerts ontwikkelt de CTRL Cube®: een innovatieve oplossing voor de technische installaties van nieuwbouwwoningen. Lancering van 20 t.e.m. 22 oktober in Halle.

 

Maarten Meerts was gedurende 17 jaar actief als architect in Halle en omstreken. Zo realiseerde hij samen met zijn bureau tal van projecten in de buurt waaronder de nieuwe bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw in het Coloma park, Villa Servais in Halle, de herontwikkeling van de oude Suzy site in Buizingen en ook heel wat particuliere woningen en bedrijfsgebouwen zoals de Volvo garage in Halle, Brouwerij Lindemans en Boon, …

 

Tijdens zijn carrière stelde hij vast dat de technische installaties van woningen - zoals verwarming, elektriciteit, ventilatie, zonnepanelen, … - steeds complexer werden en dat er tijdens de installatie regelmatig iets fout liep. Ook het potentieel van het samenwerken van al deze systemen bleef onbenut. Hij vond dat dit efficiënter en vlotter moest en richtte zelf een installatiebedrijf op om dit anders aan te pakken: CTRL Home.

 

Bijgestaan door een team van experten en ondersteund door het Vlaams Agentschap Innovatie & Ondernemen (Vlaio) en Startit@KBC ontwikkelde Maarten de CTRL Cube®: een prefab technische berging die in de woning geplaatst wordt tijdens de ruwbouwfase waar alle systemen en meters vooraf geïnstalleerd zijn en klaar voor gebruik. De leidingen en kanalen worden er tijdens de afwerking Plug & Play op aangesloten.

 

De belangrijkste voordelen van de CTRL Cube® zijn dat de systemen energie-efficiënter en gebruiksvriendelijker zijn, dat de woning sneller klaar is en dat er meer plaats in de berging overblijft voor het stockeren van andere spullen. Bovendien heeft de bouwheer maar één aanspreekpunt meer voor de installatie en het onderhoud van al deze systemen.

 

Na bijna 2 jaar werken achter de schermen is het moment nu aangebroken om de CTRL Cube® voor te stellen aan het grote publiek.

Na de officiële lancering op donderdag en een sessie voor architecten op vrijdag staan op zaterdag 22 oktober de deuren open voor iedereen die de CTRL Cube® wil ontdekken. Langskomen kan doorlopend tussen 10u en 17u in de Felix Roggemanskaai 8, 1501 Halle. 

 

Meer informatie over de CTRL Cube® vind je op CTRLhome.eu

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 okt 2022

archief