SCHEPDAAL - Juf Rita neemt afscheid van haar 300 kleuters

C21

SCHEPDAAL - Juf Rita neemt afscheid van haar 300 kleuters

Editiepajot_schepdaal_1_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_schepdaal_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_schepdaal_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_schepdaal_2_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_schepdaal_3_gr_foto_merckx
 

In Schepdaal nam directrice Rita De Bolle afscheid van de kleuterschool Trip Trap. Zij kreeg een groot verrassingsfeest aangeboden, georganiseerd door de kleuters en de juffen, werd met een limousine thuis afgehaald en naar een verwenstudio gebracht, daarna volgde een feest in de school en als afsluiter was er  een stoet door Schepdaal centrum.

De kleuters vormden een erehaag toen zij aankwam aan de school. Rond hun nekje hing een rood hartje met de foto van hun geliefde juf op.

Rita De Bolle is sinds september 97 directrice van de school. Zij had drie scholen onder haar bevoegdheid. In het onderwijs zit ze sinds september ’74. Vooraleer ze directrice werd gaf ze les in het derde leerjaar.

Juf Rita zegde ons zelf dat ze niet veel van “papieren” hield. Zij was dan ook geregeld in de klasjes te vinden. Alle kinderen kende ze bij hun voornaam.

 Zij is ook de geschikte persoon om de vergelijking te vragen tussen vroeger en nu.
uf Rita: “Er is een groot verschil.. Er zitten nu veel anderstaligen in de klasjes en de kinderen zijn veel mondiger en zelfstandiger geworden. Zelfs die van 2,5 jaar hebben steeds hun antwoord klaar”.

 TOEKOMST
Juf Rita heeft zeker geen schrik van het zwarte gat.
“Ik ga het wat relaxer opnemen, wat langer slapen en ik zal af en toe eens binnenspringen in de school. Niet om vervangingen te doen, maar te helpen bij festiviteiten en gewoon eens goedendag komen zeggen” zegde juf Rita ons

Juf Rita fietst graag en gaat graag op reis. Zo gaat ze dit jaar op reis naar Kenia en Tanzania en niet alleen om op safari te gaan, maar ook om te fietsen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief