DILBEEK,LENNIK en HALLE krijgen subsidies om handelskern te versterken

C21

DILBEEK,LENNIK en HALLE krijgen subsidies om handelskern te versterken

Schermafbeelding_2022-12-16_om_12
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert 50.000 euro in projecten die de handelskern van Aarschot, Dilbeek, Geetbets, Halle, Leuven, Lennik en Lubbeek versterken.

“De versterking van onze lokale economie, zeker in deze moeilijke tijden met hoge inflatie en dure energiekosten, staat hoog op onze agenda”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Door handelskernversterkende initiatieven te ondersteunen, dragen we bij tot een bloeiende economie in onze streek. Daarnaast streven we naar leefbare en levendige dorps- en stadskernen met een toegankelijk en gevarieerd aanbod aan wonen, werken en detailhandel”.

De gemeenten Aarschot, Dilbeek, Geetbets, Halle, Leuven, Lennik en Lubbeek ontvingen een provinciale subsidie voor de versterking van hun handelskernen. 

De gemeente Lennik voor het project “Lennik inspireert”
Motivering: ‘Lennik Inspireert’, een samenwerking tussen de Lennikse handelaars en de gemeente Lennik, is een event dat Lennikse handelaars de kans biedt om hun producten te promoten en te verkopen. Inspiratie en beleving zijn hierbij de uitgangspunten. Door middel van kruisbestuiving en interessante initiatieven beleven de bezoekers van ‘Lennik inspireert’ kwaliteitsvol en gezellig winkelen in Lennik en worden ze volop geïnspireerd. Ontspannen, winkelen, beleven en genieten vloeien in elkaar. In nauw overleg met de deelnemende handelszaken wordt een datum geprikt (zaterdag) waarop de verwachte omzet eerder laag is (verkoopsluwe periode). Door de organisatie van Lennik Inspireert willen we op die dag meer klanten (uit de ruime regio) op de been brengen door de organisatie van allerlei activiteiten: catwalks, degustaties, klantenacties, promostanden, trunkshows, kinderanimatie, … Om de kruisbestuiving te optimaliseren en zoveel mogelijk mensen aan te sporen om bij alle deelnemende handelaars te winkelen, komt er een spaarkaart. Klanten die 3 stempels verzamelen bij de verschillende deelnemende handelaars binnen een bepaalde periode voor Lennik Inspireert kunnen hun volle spaarkaart inleveren voor een gratis gadget én maken kans om een Lennikse waardebon te winnen (enkel te besteden in Lennik). De handelskern in Sint-Kwintens-Lennik wordt voorzien van een parcours van 500 meter rode loper om de beleving te verhogen en als teaser om passanten te prikkelen. Deelnemende handels en horecazaken van buiten de kern ontvangen 5m rode loper om hun eigen winkel/inkom aan te kleden. De doelstelling is dat 20% van de Lennikse zaken deelnemen, 250 personen een spaarkaart invullen en 2000 bezoekers (verspreid over alle deelnemende handelszaken) opdagen.
Dit soort acties voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden van doelstelling 3: het promoten van de lokale handel.
Er kan een subsidie van maximaal 5.000,00 euro worden toegekend 

De gemeente Lennik voor het project “Licht in Lennik
Motivering: De gemeente Lennik wil elke Lenniks handels- of horecazaak ondersteunen in de donkere najaarsdagen met de actie ‘Licht in Lennik’. Wat houdt dit concreet in?
De gemeente Lennik schenkt alle Lennikse handels- en horecazaken een gratis gadget om hun winkel in te kleden en tegelijkertijd de identiteit van de handelskern te promoten. Zo werd er o.a. in 2020 een lichtbox geschonken waarop ondernemers een eigen spreuk konden aanbrengen met de vraag om hiermee hun etalage aan te kleden om de herkenbaarheid en uniformiteit over heel Lennik te promoten. Ook werd de huisstijl van de handelskern 'Winkelen in hartje Lennik' meegenomen bij de ontwikkeling van de lichtbox. 
De doelstelling is dat 80% van alle Lennikse zaken via de nieuwe gadgets deelnemen om de visuele herkenbaarheid van de handelskern te versterken. Licht in Lennik omvat verder nog tal van andere acties (scholenacties, eindejaarsactie, belevingswandelingen, …)
Dit soort acties voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden van doelstelling 3: het promoten van de lokale handel.
Er kan een subsidie van maximaal 2750,00 euro worden toegeken
De gemeente Dilbeek voor het project “Eindejaarsactie 2022 "Win in Dilbeek"
Motivering: De gemeente Dilbeek wil tussen 7 en 31 december 2022 een eindejaarsactie organiseren. Elke klant krijgt per aankoopschijf van 10,00 euro een deelnemingsformulier. Klanten kunnen hun genummerde deelnemingsformulieren ingeven op de website www.winindilbeek.be. Donderdag 19 januari 2023, tijdens het nieuwjaarsevent, wordt de trekking georganiseerd en ontvangen de winnaars hun hoofdprijzen en geschenkbonnen die ze dan kunnen besteden bij de Dilbeekse handelaars.
Dit soort acties voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden van doelstelling 3: het promoten van de lokale handel.
Er kan een subsidie van maximaal 5.000,00 euro worden toegekend
De Stad Halle voor het project “Eindejaarsactie: Win(kel) in Halle!’
Motivering: De stad Halle wil tijdens de eindejaarsperiode extra inspanningen leveren om de handel in Halle te stimuleren. De hoofddoelen van de promotiecampagne zijn het in de kijker zetten van de Halse handelaars en het belonen van terugkerende klanten. Elke klant krijgt een spaarkaart en dient zes stempels te verzamelen. Een aantal handelaars worden voorzien van een urne waarin de klanten de volle spaarkaarten kunnen deponeren. De actie loopt van 1 tot en met 31 december. Op vrijdag 6 januari worden er drie hoofdprijzen verloot t.w.v. €1.000,00. Om de eindejaarsactie nuttig aan te wenden kunnen de spaarkaarten ingezet worden om aan dataverzameling te doen op maat van Halle. Mits de juiste verwerking (en eventueel koppeling aan vrij beschikbare data) kan dit een waardevolle bron van informatie zijn en dit zowel voor het lokaal bestuur alsook voor de handelaars/ondernemers/horeca zelf. Dankzij de verzamelde data zou bijvoorbeeld via het systeem gerichte communicatie kunnen worden uitgestuurd op periodieke basis (bv. 4x per jaar).  Halle zelf telt ongeveer 41.284 inwoners. Uiteraard zitten hier ook kinderen en personen bij die zelf geen aankopen doen, ze mikken op minimaal 30.000 personen die potentieel kunnen deelnemen.
Dit soort acties voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden van doelstelling 3: het promoten van de lokale handel. Er kan een subsidie van maximaal 5.000,00 euro worden toegekend. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024

archief