Dilbeek voor durvers op kruissnelheid

C21

Dilbeek voor durvers op kruissnelheid

Schermafbeelding_2022-12-21_om_10
 

Dilbeek wil startende ondernemers een duwtje in de rug geven en is daarom anderhalf jaar geleden gestart met het traject “Dilbeek voor durvers”. Met dit traject kunnen startende ondernemers op een laagdrempelige, maar toch kwalitatieve manier gedurende maximum één jaar hun project uittesten. Op dit moment zijn er acht Durvers aan de slag in hun container in de Dilbeekse kern! De Durvers zijn actief in heel uiteenlopende sectoren, gaande van een escape room tot horeca en kunst!

 

Wat houdt het project “Dilbeek voor durvers” in?

“Het Dilbeekse bestuur wil startende ondernemers alle kansen geven!” zegt schepen Marc Willen, “ Het traject ‘Dilbeek voor Durvers’ is uniek en biedt ondernemers de kans om op één van de vastgelegde voorkeurlocaties in de kern van Dilbeek een onderneming op te starten. De bedoeling is om op kwalitatieve manier het concept uit te testen om vervolgens door te groeien naar een vaste stek in Dilbeek.” 

De voordelen voor de Durvers zijn legio: de gemeente zorgt niet alleen voor kwalitatieve en mooie containerunits, die op strategisch plekken gelegen zijn in de Dilbeekse kern, tegen een zeer voordelige kostprijs; maar ook voor een kwalitatieve begeleiding vanaf de opstart. Ook zorgt de gemeente voor alle formaliteiten en vergunningen met betrekking tot de locatie (omgevingsvergunning) én voor een begeleiding bij alle nodige documenten (zoals bijvoorbeeld horecavergunning,…). Daarenboven worden de durvers geïntroduceerd bij Duo Dilbeek, de lokale ondernemersvereniging.

Wie zijn de Dilbeekse durvers?

Niet enkel winkel en/of horecaconcepten komen in aanmerking. Ook dienstverleners zijn zeer welkom. Het moet wel gaan over een kwalitatief, lange termijn concept: éénmalige winterbars vallen bijvoorbeeld niet binnen de scope van dit project. 

Laat ons een blik werpen op de huidige Dilbeekse durvers:

NaTaPas: 

in ’t kort: mediterraanse tapa’s in Dilbeek

Met NaTaPas wil onderneemster Natascha Beckers het zuiden naar Dilbeek brengen door het serveren van tapas en mediterrane lekkernijen. In de startfase ligt de focus vooral op vrij klassieke tapas. Op termijn wil ze ook all-in evenementen organiseren en een take away Aperobox aanbieden. Ecologie en duurzaamheid worden hoog in het vaandel gedragen, zowel bij opbouw van het concept als in uitvoering van de zaak.

 

Art Hugo:

In ’t kort: kunstenaarsatelier en expo in Dilbeek

Met Art Hugo biedt ondernemer en kunstenaar Hugo de jesus Alves de Dilbekenaar een exporuimte voor zijn kunst die ver buiten onze landsgrenzen gekend is. Leuk om weten: voor de eindejaarsactie 2022 biedt de gemeente Dilbeek 150 handelszaken de kans om raamschilderingen van Art Hugo te laten plaatsen. Dit initiatief vervangt sommige kerstverlichting. Op die manier wil het Dilbeekse bestuur besparen op haar energiefactuur en Dilbeek toch onderdompelen in een echte kerstsfeer!

 

Food in a box:

In ’t kort: versbereide maaltijden altijd beschikbaar via een automaat

De ondernemers Bart, Griet en Katrien Soete-Gunst, die vier jaar geleden het bekende Finesse overnamen, spelen in op de groeiende vraag naar afhaal van verse maaltijden & pakketten op tijdstippen buiten de traditionele openingsuren. 

 

Johnny Liquor:

In ’t kort: drank en muziek samensmelten 

Deze durver verdeelt muziek gerelateerde dranken en gadgets in zijn shop. Dranken met een duidelijke link naar muziek, zoals bier, whisky, koffie, gins, enz. 

 

Lab12

In ’t kort: escape room in Dilbeek

Sven Dauphin, Jürgen Penne en David Sys hebben een unieke escape room uitgewerkt. Voor de inrichting van hun ontvangstruimte werken ze samen met lokale kunstenaars.

 

Bruut

In ’t kort: zuurdesembrood met lekkers

Durver Branko Molnar heeft een lunchbar opgericht waar zijn passie voor zuurdesembrood wordt gecombineerd met topproducten van lokale ambachtslui. Ook de lokale drankjes zijn zeker een aanrader.

 

Chang Noi

In ’t kort: verfijnde Thaise specialiteiten

Luc Boriau en partner volgen hun dromen en brengen een stukje wereldkeuken naar Dilbeek. De Thaise specialiteiten worden in eigen atelier of live ter plaatse klaargemaakt en zijn beschikbaar voor take-away of voor een snelle hap ter plaatse.

 

Zilt

In ’t kort: Alles voor het perfecte aperitiefmoment

Astrid Stoops tilt met Zilt – ook wel Zilt Apero Club –het aperitief naar een hoger niveau. Naast lokale delicatessen en vernieuwende dranken kan je er ook alle toebehoren en originele geschenken kopen. Neem gerust plaats op het gezellige terras voor een hapje en drankje ter plaatse.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

marc Sluys | 21 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief