Beleidsparticipatie gaat van start met eerste Forum in DILBEEK

C21

Beleidsparticipatie gaat van start met eerste Forum in DILBEEK

P1430490
 
P1430307
 
P1430479
 

Met het eerste Forum is de nieuwe manier van beleidsparticipatie nu ook écht van start gegaan. Een mooie opkomst van gemotiveerde burgers zorgde ervoor dat ook bij ons de motivatie om hier verder mee te werken groot is.

Het Forum is een bijeenkomst waar dieper wordt ingegaan op projecten die met participatie tot stand komen. Voor de eerste editie waren dat de publieke ruimte, erkenning & subsidie en… het participatiemodel zelf. Hierover konden mensen mee nadenken in aparte themakamers.

“We wilden graag van mensen horen hoe zij de verdere concrete invulling zien van de doorstroom van idee naar project”, legt burgemeester Willy Segers uit. “Tot vandaag bleef dat redelijk vaag maar na deze bijeenkomst krijgt het steeds beter vorm.

Het was dan ook niet de bedoeling om meteen met een mooi afgewerkt geheel naar buiten te komen. Tijdens dit Forum gaven we aan dat er nog ruimte is om te experimenteren en om aan te vullen waar nodig. Tegelijk wilden we ook meer uitleg geven over het model aan wie daar nog nood aan had. We zien op die manier dat het Forum een belangrijke rol kan spelen in de toekomst.

Als afsluiter van deze namiddag koppelden alle gespreksgroepen terug naar de grotere groep en werden de enkele lopende participatietrajecten voorgesteld. Tussendoor en nadien was er natuurlijk plaats voor vragen én een gezellige babbel. Achteraf waren de reacties vooral positief.

“Het was niet makkelijk om te beginnen met een model dat eigenlijk nog niet af was”, geeft Segers toe. “Dat zorgde voor wat onrust en twijfel maar we willen voldoende ruimte laten voor inspraak en participatie. Iedereen kwam uiteindelijk met een open vizier naar het eerste Forum en na de nodige uitleg en workshops was de teneur toch enthousiast voor wat volgt. We kijken dan ook hoopvol uit naar het volgende Forum van dinsdag 26 september.”

Lees meer over dit Forum en onze andere participatietrajecten van vandaag en in de toekomst op https://www.dilbeek.be/doemee.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2023
marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief