Project Eylenbosch in DILBEEK is 'beste vastgoedproject van 2022'

C21

Project Eylenbosch in DILBEEK is 'beste vastgoedproject van 2022'

Scherm__afbeelding_2023-02-09_om_21
 

De beste Belgische vastgoedprojecten van 2022 zijn vanavond  bekroond tijdens de vijfde editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector. Grote winnaars dit jaar zijn: Multi, een state-of-the-art kantorencomplex in Brussel, Cadix, een spraakmakend schoolgebouw in Antwerpen en project Eylenbosch, een herbestemde brouwerij in Dilbeek. Een tienkoppige jury van experts en prominenten, met onder hen Vlaams bouwmeester Erik Wieërs en professor ruimtelijke economie Ann Verhetsel (Universiteit Antwerpen) prijsden de winnaars voor hun sterke inspanningen op vlak van duurzaamheid, verscheidenheid en innovatie. 

 

Vanavond werden voor de vijfde keer de ‘Beste Belgische Vastgoedprojecten’ bekroond. Het gaat om een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS). De awards lauweren buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren: (semi-) openbare-, commerciële en residentiële ontwikkeling. In totaal meer dan 40 projectontwikkelaars en architecten, uit alle uithoeken van het land, dongen mee voor het hoogste schavotje om één van de felbegeerde Belgische vastgoedprijzen in de wacht te slepen. 

 

Het was een tienkoppige vakjury* van experts en prominenten met onder meer Erik Wieërs, professor Ann Verhetsel en architect Kristiaan Borret  die de drie winnende projecten uit Brussel, Antwerpen en Dilbeek bekendmaakte.  

 

“Met de Real Estate Society willen we het streven naar kwaliteit en verscheidenheid in de vastgoedsector aanmoedigen. Projecten die dat in uitzonderlijke mate gerealiseerd hebben, verdienen een bekroning. Met deze awards, zeg gerust de Belgische vastgoed-Oscars, proberen we het volhardend streven naar innovatie en duurzaamheid van talentvolle architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven extra in de kijker te zetten.” - Frederik Lesire, MRE, bestuurder RES

 

Residentieel vastgoed:  Eylenbosch – Dilbeek 

 

Bij het woonproject Eylenbosch, de winnaar in de categorie residentieel vastgoed, werd de gelijknamige oude brouwerij in Dilbeek omgetoverd tot een florerende woonbuurt. Ook al stond de brouwerij Eylenbosch al geruime tijd leeg, als bouwwerk vormde ze al meer dan honderd jaar een iconisch beeld voor de streek.  

 

De herbestemde Brouwerij Eylenbosch biedt vandaag plaats aan 55 woningen en ongeveer 3.000 m2 commerciële ruimte. Om de rijkgevulde geschiedenis van het pand te respecteren, werd een deel van de brouwerij behouden. Het andere deel bestaat uit nieuwbouw. Centraal in het complex bevindt zich een gesloten binnenplaats, die omgevormd werd tot een publiek en autovrij plein. Bovenaan op de site werd een uitkijkpunt gebouwd met een uitzicht over het Pajottenland.  

 

Duurzaamheid, betaalbaarheid en respect voor erfgoed: het zijn de drie kernwaarden die centraal staan bij de RES Awards. Niet toevallig komen die alle drie terug bij dit woonproject in Dilbeek. Naast betaalbare woningen komen er ook commerciële ruimtes wat de lokale economie dan weer ten goede komt. Project Eylenbosch is op architecturaal én bouwkundig vlak een absolute voorloper.” - Jury RES 

 

Het project zelf is overigens op-en-top Dilbeeks. Het komt uit de koker van architectenbureau OS-Kar, gevestigd in de Baron de Vironlaan, op een boogscheut van het winnende project. 

Unieke Award 

 

Naast de eer ontving elke winnaar ook een unieke creatie van de befaamde Brusselse architect Pierre Lallemand. Zijn uitgebreide en inspirerende portfolio omvat zowel kunst, architectuur als design. De Brusselaar is een naam als een klok in de internationale architectenwereld en o.a. bekend van de renovatie van het Brusselse Berlaymontgebouw, de zetel van de Europese Commissie. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief