Toneelgroep Safier vindt tijdelijk onderdak in GROOT-BIJGAARDEN

C21

Toneelgroep Safier vindt tijdelijk onderdak in GROOT-BIJGAARDEN

De_spelers_nemen_een_eerste_kijkje_op_het_podium_van_zaal_collegium
 

 Omdat Keperenberg in Itterbeek tijdelijk niet beschikbaar is, trekt Toneelgroep Safier voor hun nieuwe productie ‘Tailleurke voor madam’ naar zaal Collegium in Groot-Bijgaarden. Logistiek geen eenvoudige klus, maar het gezelschap is blij dat ze op korte tijd een oplossing heeft gevonden. 

“Na de afgelastingen van de voorbije jaren door Corona kwam het nieuws dat onze zaal moest sluiten hard aan”, zegt Safiervoorzitter Sonja De Ceuster. “Er werden begin februari sporen van asbest gevonden, waardoor de gemeente er meteen het slot op zette voor alle gebruikers. Dat gaf ons amper enkele weken de tijd om onze voorstelling te redden. Samen met medewerkers van de zaalhuur werd een oplossing gezocht, maar er werd geen alternatief gevonden. Alle gemeentelijke zalen waren al volgeboekt. Gelukkig vonden we bij Don Bosco Groot-Bijgaarden een mooi alternatief.” 

De school kocht recent de gebouwen van Collegium om hun onderwijsactiviteiten verder uit te breiden, maar kon Toneelgroep Safier uit de nood helpen door de grote zaal te verhuren voor de voorstellingen van maart. “Een enorm pak van ons hart”, zucht De Ceuster. “Ons bestuur, de decorploeg en de technische ploeg zijn meteen in actie geschoten om alle gemaakte plannen aan te passen aan deze zaal. Niet altijd gemakkelijk, maar het enthousiasme is groot. Ook de spelers zullen wat moeten wennen aan een ander podium. Bij hun eerste bezoek is er in elk geval niemand gillend weggelopen, dat is een goed begin”, lacht ze. 

De voorstellingen van Toneelgroep Safier zullen dus zoals voorzien plaatsvinden op 18, 19, 24, 25 en 26 maart, zij het niet in het vertrouwde Itterbeek maar in zaal Collegium in Groot-Bijgaarden. Met Tailleurke voor madam pakt de groep samen met regisseur Pieter Gyssels een bekende klassieke komedie van Georges Feydeau aan. 

Wanneer dokter Moulineaux na een misgelopen afspraakje met zijn maîtresse pas 's ochtends thuis komt, staat zijn vrouw hem op te wachten. Om zich uit zijn benarde situatie te redden verzint hij een ongelooflijk verhaal waarbij - zogezegd - een van zijn goede vrienden op sterven ligt. Hij valt natuurlijk door de mand en probeert zijn gezicht te redden door nog meer leugens. Yvonne, zijn vrouw, blijft niet bij de pakken zitten en laat haar moeder overkomen. En dan is het hek van de dam… 

Tickets bestellen kan op https://tickets.roodfluweel.be/toneelgroep-safier.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief