Jean-Marie is ribbedebie! Buschauffeur DILBEEK gaat met pensioen

C21

Jean-Marie is ribbedebie! Buschauffeur DILBEEK gaat met pensioen

Scherm__afbeelding_2023-03-10_om_20
 

Jean-Marie, de buschauffeur van de gemeente Dilbeek, heeft vorige week zijn laatste rit gereden en kan nu genieten van een welverdiend pensioen! Het was meteen ook de laatste rit van de Dilbeekse gemeentebus: het busvervoer van de Dilbeekse scholen wordt vanaf nu immers uitbesteed aan een externe firma. De dienstverlening naar de Dilbeekse scholen toe blijft evenwel gegarandeerd.

De voorbije 23 jaar vervoerde Jean-Marie met de gemeentebus tienduizenden kinderen en dat steeds met de glimlach! Tijdens het schooljaar bracht hij de leerlingen van en naar het zwembad, in vakantieperiodes zorgde hij voor het vervoer van de speelpleinwerking en tussendoor werd hij ingeschakeld voor allerhande dagactiviteiten. Hij had hierbij niet alleen oog voor de kinderen en de bus, maar ook voor de achtergelaten zwemzakjes! De natte handdoeken en zwemkledij liet hij in de bus of op een rekje thuis drogen om de week nadien weer aan de kinderen te bezorgen. Hij was dan ook heel graag gezien!

Uitbundig afscheid

Het verbaast dan ook niet dat het vertrek van Jean-Marie niet onopgemerkt kon voorbij gaan: het werd een week lang gevierd! Zo werd hij tijdens zijn laatste schoolritten uitgewuifd door talloze kinderen, leerkrachten en directies. Hij kreeg ook cadeautjes en tekeningen. Er werden erehagen gevormd, geapplaudisseerd en gezongen. En als kers op de taart kreeg hij een heuse escorte van de politie tijdens één van zijn laatste ritten naar het zwembad!

Einde van eigen busvervoer

Met het pensioen van Jean-Marie verdwijnt ook het eigen busvervoer van de gemeente. De gemeentelijke bus zal verkocht worden.

Er werd niet over één nacht ijs gegaan in dit kader: deze beslissing werd pas genomen na een grondige analyse waaruit bleek dat de uitbesteding aan een externe firma een pak voordeliger is,” zegt bevoegde schepen Luc Deleu.

Een eigen gemeentebus vraagt immers heel wat expertise en brengt ook heel wat extra kosten met zich mee. Bovendien volstond één gemeentebus niet om in alle noden voor alle scholieren te voorzien,” vult Burgemeester Willy Segers aan, “Het inschakelen van een externe firma voor het busvervoer verhoogt enerzijds de flexibiliteit en verlaagt anderzijds de kostprijs. Het hoeft ook geen betoog dat de dienstverlening naar de Dilbeekse schoolkinderen toe gegarandeerd blijft.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024

archief