Zornik, School is Cool en Merdan Taplak op Vijverfestival DILBEEK

C21

Zornik, School is Cool en Merdan Taplak op Vijverfestival DILBEEK

Publiek-1
 
De affiche van het Vijverfestival in Dilbeek is vijf namen rijker. Zornik, School is Cool en Jakomo zullen de gitaren laten spreken in De Vijver, Merdan Taplak Orkestar en Borokov blazen ’t Veld naar een dansbare climax. 
Terug van weggeweest: Zornik, na een adempauze van de energieke frontman Koen Buyse klaar om een wervelwind te ontketenen op het Vijverfestival. Brengen ze daarvoor mee: hits als Scared of Yourself, Hey Girl en Goodbye. Nummers die na al die jaren absoluut niet gedateerd aanvoelen. Ook School is Cool, met als frontman de even onvermoeibare Johannes Genard, komt met een flightcase vol steengoede liedjes naar Dilbeek. Jongste plaat ‘Little dream’ was opnieuw een voorbeeld van hoe energiek en harmonieus rockmuziek kan zijn. Aan de rand van de doorbraak staan dan weer Jakomo. Jonge snaken uit de buurt die al eerder op ons podium stonden en nu een plaats veel vroeger op de affiche opgeëist hebben met hun ‘suave rock’, zoals ze het zelf graag noemen. Alle drie spelen ze op de Vijver op zaterdag 8 juli.
Diezelfde dag speelt op ’t Veld de extatisch blazende bende van Borokov, ook afkomstig uit eigen streek en in het verleden al geregeld aanwezig op het festival. Nu palmen ze laat ’s avonds het podium in en beloven ze een feestje. Voor dat laatste kan je daarna ook nog bij Merdan Taplak Orkestar terecht. Gewapend met beats en blazers weet de Antwerpenaar als geen ander hoe hij het vuur aan de lont moet steken.
“We zijn erg tevreden met deze namen op onze affiche”, klinkt het bij de organisatie van het Vijverfestival. “Het doet ons telkens plezier om namen uit eigen streek op de affiche te kunnen zetten, en al helemaal als het om kleppers als Jakomo en Borokov gaat. En bij Zornik en School is Cool hoeven we geen tekening te maken: dat zijn twee van de beste bands die je in ons landje vindt.” 
Het Vijverfestival in Dilbeek vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli. Eerder werd al aangekondigd dat op vrijdag Berre, uit deelgemeente Schepdaal, headliner zal zijn. Diezelfde dag spelen ook Mensch, Erger Je Niet, Noonzy en NAFT. Meer toevoegingen aan de line-up volgen binnenkort.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief