Wivina 2.0 Wivinaprocessie DILBEEK in een nieuw kleedje

C21

Wivina 2.0 Wivinaprocessie DILBEEK in een nieuw kleedje

P10600631
 

De Wivinaprocessie gaat al eeuwen mee, en toch weten vandaag nog weinig Dilbekenaren wie Wivina was. Het werd steeds moeilijker om voldoende figuranten te vinden om mee te stappen in de tweejaarlijkse optocht ter ere van deze sterke en heilige vrouw uit de 12de eeuw. Bovendien waren de praalwagens versleten. Hoog tijd dus voor het processiecomité om de traditie te her-denken.

Na veel denkwerk opteerde men voor een tweejaarlijks ‘Wivinagebeuren’ op de eerste zondag van de maand mei, een statische processie. De tussentijdse kleinere gebedstocht blijft wel bestaan zoals vroeger. 

 

Het vernieuwde spirituele evenement vindt plaats op de mooie en groene Wivinasite aan de H. Placestraat, met medewerking van het seniorencentrum aldaar, het De La Salle-centrum, en andere organisaties en verenigingen. 

 

Op zondag 7 mei 2023 vindt het vernieuwde evenement voor het eerst plaats. Marc Boulanger (federatiepastoor): “We willen geenszins de gedachtenis van Wivina laten verwateren. Integendeel, we willen deze nieuw leven inblazen en een breed publiek aanspreken : kinderen, jongeren en jongvolwassenen, evenals de vele trouwe pelgrims.”

 

In de toekomst wordt het dus een tweejaarlijks namiddagvullend gebeuren rond de figuur van de Heilige Wivina, en dit in de Wivinasite, H. Placestraat te Groot-Bijgaarden. Daar zal men rustig rondwandelend op verschillende plaatsen in contact komen met belangrijke aspecten van het leven van Wivina en haar spirituele betekenis, ondertussen genietend van de omgeving.

Tot slot wordt het reliek in processie van de Wivinasite naar de Wivinakapel gebracht, waar een korte slotplechtigheid plaatsvindt… en nadien wordt iedereen uitgenodigd op een receptie in de Wivinasite. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief