Werk mee aan de “beste kaart van DILBEEK”

C21

Werk mee aan de “beste kaart van DILBEEK”

Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_15
 

 Dilbeek en vzw De Kleine Expeditie slaan de handen in elkaar om verhalen van Dilbekenaren te verzamelen. Men wil te weten komen hoe het werken, wonen en leven in Dilbeek écht is. Daarom wordt er van 26 april t.e.m. zondag 30 april letterlijk een kamp opgezet in het centrum van Dilbeek. De vzw De Kleine Expeditie er de verhalen zal verzamelen. Samen met de bezoekers wordt de ‘beste kaart van Dilbeek’ gemaakt: niet alleen een kaart met straten en pleinen, maar ook met verhalen en anekdotes. Iedereen is er welkom, jong en oud!

Eiland van de Alenatoren is plaats van afspraak
Het kamp wordt opgezet op het eiland van de Alenatoren. Bijzonder, want het eiland is normaliter afgesloten voor het publiek, maar zal nu vijf dagen lang worden opengesteld. Het ideale moment dus om een bezoekje te brengen! Daarnaast staan er ook heel wat fijne activiteiten op het programma: optredens van ELES en Moose, een gidsbeurt in Kasteel de Viron of een namiddag volksspelen en springkasteel, maakt dat er voor elke leeftijd wat te beleven valt. 

Schepen van Vrije Tijd Harry De Win, is zeer tevreden over het project: “Dit project biedt heel wat opportuniteiten voor het Dilbeeks erfgoed: op deze manier verzamelen we het immateriële erfgoed van morgen. De verhalen die we nu verzamelen biedt toekomstige generaties inzage over hoe wij het leven in de rand ervaren. En een bezoekje aan de Alenatoren is mooi meegenomen.” 

Rand van Brussel
Randatlas is een project van vzw De Kleine Expeditie in samenwerking met vzw De Rand, Zender, Avansa Halle-Vilvoorde, Cultuur Noordrand, Vlaanderen en verschillende Brusselse randgemeenten. Twee jaar lang verzamelt vzw De Kleine Expeditie de verhalen van mensen die wonen, werken en leven in de rand rond Brussel, het schuurgebied tussen stad en platteland. In de maand mei strijken ze ook neer in Wemmel, Zellik en Sint-Genesius-Rode. Meer informatie vind je op www.randatlas.be.  

Praktisch
Geïnteresseerden zijn welkom van woensdag 26 april tot en met zondag 30 april op het eiland van de Alenatoren (Gemeenteplein z.n., 1700 Dilbeek). De locatie is vlot bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Parkeren kan aan cultuurcentrum Westrand. Het evenement is volledig gratis, inschrijven is voor bepaalde onderdelen verplicht. Het volledige aanbod vind je op www.westrand.be/randatlas.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief