Samen met de lancering van het Fruit & Spice Lambicus-gamma herschikt brouwerij Timmermans in ITTERBEEK haar productportfolio

C21

Samen met de lancering van het Fruit & Spice Lambicus-gamma herschikt brouwerij Timmermans in ITTERBEEK haar productportfolio

Scherm__afbeelding_2023-04-25_om_16
 
Img_7528
Img_7524
Scherm__afbeelding_2023-04-25_om_16
 
Img_7532
Anthony Martin
 

Complete restyling van de lambiekbieren van brouwerij Timmermans en het begin van een nieuw hoofdstuk
Timmermans, de oudste lambiekbrouwerij ter wereld, heeft ter gelegenheid van het laatste brouwsel van het seizoen haar nieuwe Fruit & Spice Lambicus-assortiment voorgesteld. De Itterbeekse brouwerij innoveert door specerijen aan de bestaande fruitige bieren toe te voegen. Deze ingrediënten zorgen voor een verrassende, mooi evenwichtige smaak en een aangenaam aroma, die de nieuwe generatie consumenten beslist zullen bekoren. De Timmermans Kriek kreeg wat meer pit dankzij een snuifje zwarte peper. Kardemom verheft op subtiele wijze de perzikensmaak van de Timmermans Pêche. Tijm is bijzonder aangenaam in combinatie met het aardbeienbier Timmermans Strawberry. Hibiscus gaat heel goed samen met de Timmermans Framboise en zorgt voor dat extra tikkeltje smaak.
De familie van Anthony, tot wie brouwerij Timmermans behoort, maakte van deze lancering gebruik om meteen ook de hele lambiekbierenportfolio te restylen.

“Lambiek is de oudste bierstijl ter wereld, die nog steeds geproduceerd en gedronken wordt. Deze authentieke bieren, die ontstaan dankzij de wilde gisten in de lucht van het Pajottenland en het eikenhout foeders, getuigen van een eeuwenoude traditie. Om die reden willen we het Timmermans-merk verheffen tot een echt terroir-product dat perfect aansluit bij de hoge, intrinsieke kwaliteit”, zegt eigenaar Anthony Martin, die in 2022 werd verkozen tot ‘Beste Brouwer ter Wereld’ en die brouwerij Timmermans dertig jaar geleden redde van een groot immobiliënproject.

Anthony Martin: “Tegenwoordig reizen jonge consumenten de wereld rond. Al dan niet met de rugzak ontdekken ze andere culturen, indrukwekkende landschappen en exotische smaken. Eens in Europa teruggekeerd denken ze met weemoed terug aan deze wereldkeukens. Deze nieuwe generatie consumenten – ook wel ‘novelty seekers’ genoemd – houdt van innovatie en bijzondere smaakervaringen. Voor hen hebben we wat kruiden en specerijen toegevoegd aan onze fruitige bieren. Op die manier versterken wij de smaak en het aroma van het fruit en willen we de nieuwsgierigheid van een jonge generatie consumenten aanwakkeren, zonder te tornen aan onze erfgoedtraditie.”

Nieuwe look
​Ook de andere Timmermans-bieren kregen een restyling, die opvalt door zijn soberheid en een opvallend kleurenpallet. Het kraagetiket verwijst naar het oprichtingsjaar, meer dan 320 jaar geleden, en naar de allereerste naam van de lambiekbrouwerij (’t Molleken). De nieuwe etiketten zijn eigentijds en stijlvol en weerspiegelen het engagement ten overstaan van innovatie en traditie.

Het nieuwe Fruit & Spice Lambicus-assortiment wordt toegevoegd aan het bestaande gamma van traditionele Timmermans-bieren. Deze bieren richten zich tot de echte lambiekbierliefhebbers, die op zoek zijn naar kwaliteit en volmondige, complexe smaakervaringen.

Klassiekers
​De Oude Gueuze en Oude Kriek, waarvan de benamingen zelfs Europees beschermd zijn, worden zowat beschouwd als de koninginnen van bierwereld. Een andere Timmermans-klassieker is de Lambicus Blanche. Dit bier werd gecreëerd in de jaren ’90 en is een lambiek met koriander en citrus, die typisch zijn voor de Belgische witbieren. Voor de kriekliefhebbers is er de Kriek Retro. In deze kriek is de zuurtegraad van de lambiek perfect in balans met het intens karakter van de krieken. Zoals de traditie het wil, zorgt de aan de Timmermans Faro toegevoegde kandijsuiker voor een aangename, zachte smaak. Vermeldenswaard is dat de Lambicus Blanche, Kriek Retro en Timmermans Faro vanaf nu beschikbaar zijn in flessen van 33 cl.

Omtrent de brouwerij ​
​Brouwerij Timmermans werd in 1702 opgericht in een hoeve in het centrum van Itterbeek (Dilbeek). Het is de oudste, nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld. Er wordt gebrouwen op het ritme van de graanbreker die uit de 19° eeuw dateert. Zowat tien jaar geleden zorgde Anthony Martin ervoor dat Brouwerij Timmermans beschermd werd als monument, om zo het lambiekerfgoed te vrijwaren en de toekomst van deze mooie brouwerij te verzekeren. Er worden enkel bieren op basis van lambiek geproduceerd, zowel traditionele lambiekbieren als nieuwe creaties.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief