Geslaagd infomoment Leefbuurt Paloke in DILBEEK afgelopen weekend!

C21

Geslaagd infomoment Leefbuurt Paloke in DILBEEK afgelopen weekend!

Scherm__afbeelding_2023-05-02_om_14
 

Op zaterdag 29 april 2023 kwamen de bewoners van de Palokewijk in Dilbeek langs voor het infomoment georganiseerd door de gemeente rond de opmaak van een Leefbuurtplan voor de hun wijk. Het infomoment vond plaats in de Palokewijk zelf (aan de knip (Marie-Henriette 75)).

Burgerpanels
Na twee intense en interessante burgerpanels, waar samen met de bewoners werd nagedacht over de toekomst van de Palokewijk, was het Dilbeekse bestuur nu klaar om het Leefbuurtplan aan de bewoners voor te stellen. 

Dit Leefbuurtplan toont de visie voor de openbare ruimte, met aandacht voor de volgende thema’s: 

ruimte voor vergroenen en ontharden, 

verkeerscirculatie, 

ruimte voor spel en ontmoeting, 

waar en hoe parkeren, 

... 

Infomoment

Het infomoment vond plaats aan de knip (Marie-Henriette 75). Vanaf deze locatie waren er 3 begeleide wandelingen (14u30 - 15u30 - 16u30). Tijdens deze wandeling van anderhalve kilometer werden de bewoners begeleid langsheen verschillende locaties in de buurt en aan de hand van beelden werd het Leefbuurtplan toegelicht. 

"De mooie Palokewijk heeft een opknapbeurt nodig! We willen de wijk aantrekkelijker, leefbaarder en groener inrichten. We willen van de Palokewijk de eerste leefbuurt in Dilbeek maken!  Het was verrijkend om afgelopen weekend het Leefbuurtplan voor te stellen aan de bewoners van de wijk, die centraal staan in dit plan,” zegt Stijn Quaghebeur, bevoegd schepen. 

Extra vanuit Gemeente Dilbeek

De dienst Vrije Tijd organiseerde doorlopend een workshop voor kinderen. Samen met de kinderen gingen ze aan de slag met kleur om de zomer(speel) plek aan de knip vorm te geven. 
Er was ook een regenwatercoach aanwezig voor algemene info over regenwaterrecuperatie op privaat domein en ook de Tuinrangers zorgden voor een geslaagd debuut op het infomoment.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief