Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

C21

Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Foto JPS.

Parkeerverbod vóór kerktrappen van de Sint-Theresiakerk

Het schepencollege gaat in op het voorstel van de technische verkeerscommissie om een parkeerverbod voor de kerktrappen van de Sint-Theresiakerk in te voeren. De kerkfabriek had daarom verzocht. De technische verkeerscommissie stelt voor om vóór de kerktrappen op de grond met gele onderbroken belijning het gevraagde parkeerverbod aan te brengen. Dat kan eenvoudig door een aanvullend verkeersreglement goed te keuren.

Geen bijkomende verkeersborden zone 30km aan Regina Caeli

Er komen geen bijkomende verkeersborden in de Kapelstraat om de zone 30 km beter aan te duiden. De technische verkeerscommissie is verwonderd over deze aanvraag van Regina Caeli omdat de Kapelstraat zich al volledig bevindt in een 30km-zone en als dusdanig al voldoende is aangeduid vanaf de H. Vergelslaan. Daarenboven staat er een gevaarsbord schoolgaande jeugd in de Kapelstraat ter hoogte van het nr. 131, ruim vóór de rotonde ter hoogte van het kruispunt met de Kaudenaarde en de Rozenlaan.

De commissie is derhalve van oordeel dat de gevraagde plaatsing van aanvullende signalisatie overbodig is. Het schepencollege treedt dit oordeel bij.

De technische verkeerscommissie ging wel in op het voorstel om een parkeerverbord in de Schilderkunstlaan in stellen voor de brandweeringang van de school Regina Caeli. Er is al een parkeerverbod voor een andere brandweeringang in de Schilderkunstlaan. Thans is het de bedoeling om ook aan de andere brandweertoegang een analoge maatregel in te voeren teneinde een circulatie en toegang van brandweerwagens mogelijk te maken. Daarom worden ter hoogte van de nummers 56 en 58 een tiental meter parkeervrij gehouden door middel van een gele onderbroken belijning.

Tweede zoenzone voor De Vlinder

De technische verkeerscommissie steunt de vraag van de directrice van de school De Vlinder voor het aanbrengen van een tweede zoenzone links van de toegang tot de school in de d’Arconatistraat en bij voorkeur over de volledige lengte van het talud en dit omwille van de grote drukte in deze straat en de ontoereikendheid van de huidige zoenzone.

Daarvoor moet een plan opgemaakt worden om bij de stedenbouwkundige aanvraag te voegen.

De commissie gaat niet in op de vraag om een vluchtheuvel aan te brengen in de Kasteelstraat aan de andere schoolingang om de snelheid van het verkeer op deze plaats af te remmen. Door een bijkomende vluchtheuvel gaan parkeerplaatsen verloren en bovendien wordt er minder vlug gereden door de geparkeerde wagens aan beide kanten van de Kasteelstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2009
Jean-Pierre Schoukens
JPS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief