Jeugddienst Don Bosco lanceert nieuwe naam: Bosco Base

C21

Jeugddienst Don Bosco lanceert nieuwe naam: Bosco Base

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_18
 

Eindelijk is het zover en kan onze vlieger opstijgen! Zeg vanaf nu niet langer ‘Jeugddienst Don Bosco’ maar wél ‘Bosco Base’. De ingrediënten blijven dezelfde: jongeren, Don Bosco, vorming, plezier, vrijwilligers en zingeving. Maar met een nieuwe naam en een eigentijdse look-and-feel laten wij een nieuwe wind waaien door de organisatie.

Ruimte voor jeugdwerk

Bosco Base biedt ruimte voor dynamisch jeugdwerk. We begeleiden jongeren van animator tot instructor, zodat ze hun vleugels kunnen uitspreiden en veilig kunnen starten aan hun tocht in het jeugdwerk. We geven jongeren de kans om deel te nemen aan jeugdwerkactiviteiten in binnen- en buitenland. Daarnaast verlenen we ondersteuning aan speelpleinen, scholen en jeugdwerkorganisaties. Creativiteit, plezier, zingeving en verbinding zijn de kern van de activiteiten van Bosco Base. Jeugdwerk en vrijwilligerswerk geven kracht aan een warme, rechtvaardige en solidaire samenleving voor morgen.

Een hart voor jongeren

Bosco Base heeft een hart voor jongeren en biedt hen een veilige omgeving waar ze kunnen experimenteren, waar ze fouten mogen maken en daarvan kunnen leren. Het is een plek waar ze samen met anderen thuiskomen, kunnen spelen, leren en nadenken over wat voor hen belangrijk is en waarom. Hier groeien hun vaardigheden, hun zelfwaarde en hun zelfbewustzijn. Zo leggen we samen een stevige basis voor het leven.

Don Bosco als basis

De nieuwe naam Bosco Base verwijst bewust naar Don Bosco, de inspiratiebron van onze organisatie. Don Bosco’s pedagogische aanpak, zijn coachende stijl en zijn aandacht voor kwetsbare jongeren zijn onze leidraad in het werken met jongeren. Met die duidelijke verwijzing tonen we ook aan dat we deel uitmaken van de grote Don Boscobeweging die zich in Vlaanderen en de rest van de wereld inzet voor jongeren in scholen, jeugdhulp en jeugdwerk. 


Bezoek onze website voor meer informatie: www.boscobase.be

Volg ons op sociale media:
facebook.com/boscobasevzw
instagram.com/boscobase

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief