Resultaten van het DILBEEKSE Winterplan zijn bekend

C21

Resultaten van het DILBEEKSE Winterplan zijn bekend

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_19
 

Het Dilbeekse Winterplan is ruim een maand geleden afgerond. Even ter opfrissing: het Dilbeekse Winterplan is een besparingsplan dat bestond uit een pakket maatregelen om het gas- en elektriciteitsverbruik met 15% terug te dringen. Het Winterplan liep van oktober 2022 tot eind maart 2023. Het is nu tijd om stil te staan bij de resultaten: Heeft Dilbeek de doelstelling om het verbruik met 15% terug te schroeven,  gehaald? En wat heeft het Winterplan financieel opgeleverd?

 

Eerst vraag: Heeft Dilbeek de doelstelling om het verbruik met 15% terug te schroeven, gehaald?
Dilbeek heeft de doelstelling behaald! Op het vlak van gas is het verbruik met 17,4% gedaald, voor elektriciteit is er een daling met 15,2%.

 

Het doven van de straatverlichting tussen 23u en 5u op weekdagen is de belangrijkste factor voor de daling van het elektriciteitsverbruik,” zegt burgemeester Willy Segers, “Deze maatregel zal dan voorlopig ook niet opgeheven worden.” 

 

Tweede vraag: Wat heeft Winterplan financieel opgeleverd? 
Aan het begin van het afgelopen stookseizoen schoten de energieprijzen de hoogte in. Op basis van de toen heersende prijzen had het Dilbeekse bestuur een prognose gemaakt en zou de energiefactuur 4,6 miljoen EURbedragen. 

 

“De daling van de energieprijzen en de daling van het verbruik hebben ertoe geleid dat de uiteindelijke energiefactuur 3,4 miljoen EUR bedraagt,” zegt schepen van financiën Marc Willen. “Ten opzichte van de hoger geraamde uitgaven hebben we de eindfactuur dus kunnen beperken. Dit heeft ons een efficiënte besparing van 1,2 mio EUR opgeleverd.”

 

Dit is een resultaat dat Dilbeek enkel heeft kunnen realiseren dankzij de inzet van de medewerkers. Het Dilbeekse bestuur houdt er dan ook aan alle medewerkers te bedanken voor hun inzet,” vult burgemeester Willy Segers aan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief