Dag van de Dilbekenaar trekt naar ITTERBEEK

C21

Dag van de Dilbekenaar trekt naar ITTERBEEK

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

De Dag van de Dilbekenaar zal er dit jaar even wat anders uitzien. Niet alleen hebben we een nieuwe datum geprikt, maar bovendien verlaten we ook onze vertrouwde stek op het Patattenveld. In de plaats daarvan zetten we op zaterdag 3 juni onze tenten op in Itterbeek Dorp

Met de keuze voor een deelgemeente willen we benadrukken dat het volksfeest er echt voor iedereen is. Het is geen feest van Dilbeek centrum, maar van heel de gemeente, alle zowat 45.000 inwoners.

Door het evenement te verplaatsen naar het voorjaar blijven we weg uit de drukke periode rond de jaarmarkten van Schepdaal en Dilbeek en de start van het Westrandseizoen. Bovendien zitten heel wat verenigingen dan volop in de start van hun nieuwe werkingsjaar, waardoor sommigen misschien vroeger geen tijd hadden om mee te werken aan de Dag van de Dilbekenaar.

Want wat niet verandert, is dat we dat feest het liefst organiseren met zoveel mogelijk plaatselijke verenigingen en lokale handelaars. Die laatste zullen zorgen voor de eetstandjes op de grote picknick waarmee we de namiddag aftrappen. Met een volle maag beginnen we daarna aan heel wat fijne activiteiten.

 

We heten alle Dilbekenaren, jong en oud, welkom op ons groot volksfeest dan plaatsvindt op de kasseien rond de kerk en het grasveld erachter van 11.30 tot 17 uur. We maken er een echt doe-en beleeffeest van. 

Grote Picknick

We starten de dag met een grote picknick. Breng zelf je picknickmand mee of laat je verleiden door verschillende eet- en drankstandjes met heerlijke lokale producten.

Doe- en beleefnamiddag

Met een volle maag kan je daarna deelnemen aan heel wat fijne activiteiten: Leef je uit in de pannakooi, klim in palmbomen, probeer een sessie wobbelyoga, kom knutselen of borstel ezels en maak er een wandelingetje mee.

Ontdek je eigen familiegeschiedenis, leer alles over chocolade of snuister op de boekenmarkt.

Schrijf je in voor een gegidste rondleidingen bij Brouwerij Timmermans of een rondleiding in de kerk van Itterbeek. Geniet van verschillende optredens en demo's: Majoretteket, de Fanfare van Itterbeek, Japanse Drum en Dansschool Do! 

Doe mee aan onze grote stoelendans, een workshop line dance en/of internationale volksdans.

Mis dit bruisend volksfeest niet!

www.dagvandedilbekenaar.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief