Bewoners Breugheldal ITTERBEEK in de spotlights op filmset FC Bergman.

C21

Bewoners Breugheldal ITTERBEEK in de spotlights op filmset FC Bergman.

Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_16
 
Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_16
 

Gisteren maandag vonden de filmopnames plaats van een reeks korte films op het domein van het Kasteel van Gaasbeek. Acht bewoners van het woonzorgcentrum Breugheldal hadden het genoegen te mogen figureren. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring! De films werden opgenomen naar aanleiding van de heropening van het Kasteel van Gaasbeek en maken deel uit van de expo Ne mobliez mie - Oefeningen in zelfbehoud, een filmische expo van theatergezelschap FC Bergman. Op het resultaat is het nog even wachten: de expo start op 1 juli. 

 

Malvina en Jean

Onder de figuranten ook Malvina en Jean. Ze wonen al ruim een jaar in Breugheldal en waren beiden meteen enthousiast toen hen de vraag werd gesteld. “Ik heb in de lagere school altijd graag toneel gespeeld, ik steel namelijk graag de show,” zegt Jean, “Deze kans om van dichtbij mee te maken hoe het er op een filmset aan toegaat, greep ik dan ook met beide handen aan!”

 

En dan zijn we ook eens weg van huis en komen we onder de mensen”, vult Malvina aan. Dat er op een filmset al eens lang gewacht moet worden hoort er volgens hen ook bij. “Maar we werden hier goed ontvangen met een lekker ontbijtbuffet en koffie.” 

 

Schepen Walter Zelderloo vult aan: “We vinden het belangrijk dat onze bewoners kunnen deelnemen aan dit soort initiatieven. Een dikke pluim aan de medewerkers van het woonzorgcentrum om dit mogelijk te maken.”

 

Heropening voor het grote publiek

Na een grondige renovatie van bijna drie jaar opent Kasteel van Gaasbeek opnieuw de deuren voor het publiek. Voor deze heropening kreeg theatergezelschap FC Bergman de vraag om aan de slag te gaan met de vele verhalen verbonden aan het kasteel.

 

De reeks korte films die zich afspelen in en rond het kasteel maken deel uit van de expo Ne mobliez mie die loopt van 1 juli tot en met 5 november in Kasteel van Gaasbeek. 
Meer info: www.kasteelvangaasbeek.be

 

Vervolg in Toneelhuis

Na afloop van de tentoonstelling in het kasteel gaat FC Bergman in Toneelhuis verder aan de slag met dit materiaal, dat het uitgangspunt vormt voor een avond waar film en theater met elkaar in dialoog gaan. Ne mobliez mie - revue van verloren vignetten gaat op 30 november in première in de Bourla in Antwerpen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief