Dag van de DILBEKENAAR 2023, een groot succes

C21

Dag van de DILBEKENAAR 2023, een groot succes

Dsc_1342
 
Dsc_0870
Dsc_1023
Dsc_1395
 
Dsc_0980
Dsc_1199
Dsc_1228
 

De Dag van de Dilbekenaar, een groot succes met zijn nieuw concept. De charme en bezienswaardigheden van Itterbeek dorp werden door vele burgers (her)ontdekt. 
Onder het tromgeroffel van de japanse drummers stromen wel 1000 dilbekenaars toe in Itterbeek dorp voor het doe- en beleeffeest. Deze zonovergoten editie had heel wat te bieden voor jong en oud. 
Het werd een fijne samenwerking tussen Gemeente Dilbeek, zijn verenigingen en haar lokale ondernemers. Samen met een 20-tal verenigingen en een 8-tal lokale ondernemers werd de Dilbeekse burger ondergedompeld in een variëteit aan activiteiten, workshops en culturen.
Van wobbelyoga, ezelwandelingen, EHBO initiaties en dansworkshops tot majorette en fanfare optredens, gegidste rondleidingen van Brouwerij Timmermans en de Sint-Pieterskerk en nog veel meer. Met het beschilderen van oude vinyl platen en de verschillende creastanden werd ook de creatieve geest van de bezoekers aangesproken.
Het heerlijke aanbod van onze lokale eetstanden prikkelde de smaakpapillen van de bezoekers. Van pittig thais en hemelse hamburgers tot ambachtelijke ijsjes en pannenkoeken.
Willy Segers, burgemeester Dilbeek, beaamt dat deze 8e editie een schot in de roos was. “Het nieuwe concept waar we naar de Dilbekenaar gaan en halthouden in de deelgemeentes wordt heel warm onthaald bij de burgers” .
Volgend jaar trekken we uitzonderlijk terug naar Dilbeek centrum maar wel om een goede reden. We sluiten het feestjaar van 50 jaar Westrand, cultuurcentrum Dilbeek, op zaterdag 1 juni 2024 af met een knaller. Overdag neemt Dag van de Dilbekenaar de parking van Westrand over en Les Truttes verzorgen s’avonds de slotact van het feestjaar.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief