DILBEEK - Briljant voor stichter van Jogging ‘80

C21

DILBEEK - Briljant voor stichter van Jogging ‘80

Editiepajot_briljant_dilbeek_foto_jean-pierre_schoukens
Het gemeentehuis was te klein voor de briljanten bruiloft van Corneille Cobbaert en Augusta Ceûppens. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Het echtpaar Corneille Cobbaert en Augusta Ceûppens is een bijzonder populair echtpaar uit de Baron de Vironlaan. Dat bleek tijdens de viering van zijn briljanten bruiloft op het gemeentehuis van Dilbeek. Die populariteit hoeft niemand te verwonderen want Corneille stond aan de wieg van vele initiatieven in Dilbeek zoals de Jogging’80, de petanqueclub SAP, enz…

Hij was ook geruime tijd lid van de sportraad. Corneille en echtgenote Augusta waren tot vijf jaar nog actieve sportieve mensen, want tot dan sloegen ze nog regelmatig een balletje op de tennispleinen van het Roelandsveld. In zijn jonge jaren was Corneille ook voetballer bij FC Koeivijver.

Stilzitten staat trouwens niet in het woordenboek van het echtpaar. Na een gevulde loopbaan als commercieel directeur bij het kledingmerk Scabal, ging Corneille niet op zijn lauweren rusten. Nog enkele dagen per week gaat hij naar de firma om een handje te helpen, want de geboren kleermaker in hem is nog springlevend. Het echtpaar kreeg drie dochters, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Corneille werd in Sint-Jans-Molenbeek geboren in 1923, Augusta in Dilbeek in 1924.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief