Nieuwe fietsenstalling voor basisschool Jongslag in DILBEEK

C21

Nieuwe fietsenstalling voor basisschool Jongslag in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-09-22_om_09
 
Scherm__afbeelding_2023-09-22_om_10
 

Vandaag, vrijdag,  werd de nieuwe fietsenstalling, die de gemeente Dilbeek heeft gebouwd op de Parking Oudesmidse feestelijk ingehuldigd. De gemeente heeft niet alleen werk gemaakt van een nieuwe fietsenstalling voor de school, ze heeft tegelijkertijd ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid van de jonge fietsertjes aanzienlijk te verhogen!

Afgebakende fietsweg
“De gemeente heeft de werken voor de nieuwe fietsenstalling aangegrepen om de verkeerssituatie op de Parking Oudesmidse grondig aan te pakken en te verbeteren. Dit uiteraard met het oog op een maximale veiligheid voor de jonge fietsertjes,” zegt schepen van openbare ruimte Stijn Quaghebeur. “Er is een afgebakend fiets- en voetpad aangelegd voor de actieve weggebruiker, dat onder andere toegang geeft tot de nieuwe fietsenstalling. Dit pad werd voorzien van een groene buffer als afscherming van de auto’s. 
Daarnaast is ook de circulatie op de parking aangepast: er is nu éénrichtingsverkeer wat maakt dat de auto’s verder weg van de school van de parking worden geleid. Ook wordt het zebrapad beveiligd door paaltjes.
Bovendien is er oog voor meer groen: er werd 215m² onthard, enkele zieke bomen werden vervangen en er komen hagen en klimplanten bij.
Plek voor iedereen
Wij zijn heel tevreden dat de kinderen nu eindelijk allemaal hun fiets veilig kunnen stallen, de huidige fietsenstalling was al enkele jaren veel te klein – fietsen stonden tot op de speelplaats geparkeerd en de leerkrachten moesten zelfs hun fiets mee nemen in de klas”, zegt schepen van Onderwijs Luc Deleu.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief