Een DILBEEKs Kerstconcert zoals bijna elk van de 60 voorbije jaren : met samenzang

C21

Een DILBEEKs Kerstconcert zoals bijna elk van de 60 voorbije jaren : met samenzang

Unknown-22
 

Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek staat aan de vooravond van een heus Jubileumjaar 2024 en werkt hiertoe aan een Groot Jubileumconcert, gepland in oktober 2024.
Dit jaar staat er echter naar jaarlijkse gewoonte een heus Kerstconcert op het programma op vrijdag 15 december in de prachtige Sint-Theresia-kerk van Dilbeek, gelegen aan de Kaudenaardestraat 114.
Dit is, in de zeer brede omtrek, de zaal met de beste akoestiek voor dergelijke concerten. De ervaring leert dat wij daar ook tot maximum 500 toehoorders een zitplaats kunnen verschaffen op voorwaarde dat de voorverkoop ons leert hoeveel mensen wij mogen verwachten. 
De kostprijs is zeer democratisch gehouden op amper € 15 per persoon in voorverkoop en € 20 een de kassa. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen : een zitplaats kan slechts gegarandeerd worden mits op voorhand te verwittigen met hoeveel zij aanwezig zullen zijn. 
Elke toehoorder zal daarenboven ook over een bundel liederen kunnen beschikken voor de samenzang : een aanrader ! 
Dergelijke concerten zijn door de jaren zeer gegeerd geworden en vormen een groot deel van onze cultuur, mede wegens de menselijke warmte die zij genereren en de samenhang die zij onder de mensen aanwakkeren. Het is algemeen geweten dat zang en samenzang de mensen dichter bij elkaar brengt en zorgt voor een diepgaande cohesie of samenhorigheidsgevoel, iets wat in deze tijden van oorlog alleen maar kan zorgen voor een beetje gemoedsrust.
Kerstmis is van oudsher een moment van vrede, zelfs onder strijdende partijen, en dat kan zulk een concert alleen maar onderlijnen. 
Voor dit Kerstgebeuren trokken wij de populaire pianist Pieter Van Ingelgem aan, een afstammeling van de Aalsterse muzikale familie. 
Naast enkele piano-solo’s aan de vleugelpiano, zal hij ook het hele concert begeleiden met zijn virtuoze vingerwerk aan het klavier.  
Het geheel staat onder leiding van de Melse musicus Léon-Bernard Giot, reeds 18 jaar de vaste koorleider van Singhet Scone Dilbeek. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief