30 Start to Run lopers kregen een diploma in DILBEEK

C21

30 Start to Run lopers kregen een diploma in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-11-26_om_20
 

Half september begonnen ze met weinig of geen loopervaring aan de door Dilbeek Atletiek Club (DAC) georganiseerde Start to Run-cursus. 11 weken lang werd hard getraind. Zondag 26 november waren ze klaar voor hun eindexamen: 5 kilometer aan één stuk lopen. 

 

30 diploma’s

Het werd voor sommigen een heroïsche strijd tegen de kilometers en zichzelf, maar alle deelnemers haalden de finish! DAC deelde 30 diplomla’s uit. In bijlage de foto met de gediplomeerden. 

 

GA-Lopers: loopplezier op zondag 

Vanaf zondag 2 december sluiten de Start to Runners aan bij de bestaande groep joggers, de ‘GA-Lopers’. Die GA-Lopers trainen elke zondag. Het loopplezier staat hierbij voorop. Ze starten telkens om 10 uur op het Sportcomplex Roelandsveld voor een training van ongeveer een uur. Er wordt gelopen in 7 groepen, die elk aan een eigen snelheid lopen, van 6,5 tot 10,5 kilometer per uur.  Elke groep heeft een trainer die een afwisselend parcours uitstippelt, de snelheid onder controle houdt en er voor zorgt dat de groep samen blijft. 

 

Joggen is de kortste weg naar een betere conditie 

Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van deze gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je overal en op elk tijdstip van de dag kan joggen. Vergeleken met andere sporten heb je ook niet zoveel tijd nodig om toch een goede conditie op te bouwen. 

 

 

Meer info over de Start to Run en de GA-lopers:

Johan Lombaert (Coordinator GA-Lopers)

johan.lombaert1@gmail.com

0477 51 28 57

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief