Westrand DILBEEK toont

C21

Westrand DILBEEK toont

Scherm__afbeelding_2024-02-01_om_16
 
In het voorjaar 2024 is het Westrandgebouw opnieuw het decor voor vele tentoonstellingen. Dit kadert helemaal in het project 50 jaar Westrand waarbij verschillende partners het gebouw opnieuw in de kijker zetten. 

Expo’s naar aanleiding van 50 jaar Westrand
Sinds de viering van het openingsweekend van oktober 2023 is het gebouw ingepalmd door de tentoonstelling ‘50 jaar Westrand, ruimte van ont-moeten’ en een aantal belevingsactiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het gebouw en de werking. In januari werd daar de tentoonstelling ‘Westrand inspireert’ aan toegevoegd. In deze overzichtstentoonstelling laten we foto’s, kortfilms, muziekclips en andere voorwerpen zien van kunstenaars en artiesten die zich lieten inspireren door het gebouw of het gebouw als onderwerp of decor kozen in hun fotografie. 
Info:
EXPO: 50 jaar Westrand, ruimte van ont-moeten  
 
Expo’s van verenigingen 
Al 50 jaar heeft Westrand een atelier, een ruimte die in eerste instantie bedoeld was als bowlingzaal. Vandaag is het atelier of het ABK een drukbezochte plek. Niet enkel vinden hier elke dag cursussen en workshops plaats, er zijn ook verenigingen die hier wekelijks hun meest creatieve kant laten zien.
Zo is er Recre-arts die al sinds 1987 bestaat en in het atelier samenkomt om te werken met allerlei teken- en schildertechnieken. De gemiddelde leeftijd is 76 maar tekenen en schilderen houdt de leden jong en ze moedigen elkaar aan in een familiale sfeer. Af en toe organiseren ze een demonstratie of maken ze een uitstap naar een tentoonstelling. Zo gingen ze in 2023 naar de internationale aquarelexpo in Luik. 
Kleur en Palet is ontstaan einde jaren 1990 nadat enkele cursisten van het ABK (Atelier Beeldende Kunsten) van Jacky Duyck hun creativiteit vrij wilden uitdrukken zonder deskundige leiding en ze gingen schilderen in een gezellige, warme en creatieve sfeer. Een ‘vrij schilderatelier’ met als doel ‘als vrienden samen schilderen’. Ook extra activiteiten zoals bezoeken aan kunstenaars, uitstappen naar musea of schilderen in de natuur worden georganiseerd.
De iets recentere kunstkring Art After Work, opgericht in augustus 2018, verzamelt zich ook in het atelier van Westrand om samen te schilderen of keramiek te maken en de vriendschapsband aan te wakkeren. Hun vereniging is gegroeid uit vriendschappen die ontstaan zijn uit de lessen van het atelier beeldende kunsten Westrand.
Het organiseren van een expo is voor al deze verenigingen de kers op de taart om hun nieuwe werken aan familie, vrienden of bezoekers te tonen en de vriendschappen te vieren. In de loop van de maand maart komen ze alle drie aan bod. 
Info: 
Art After work vrijdag 1 maart tot zondag 3 maart 2024
Kleur en Palet vrijdag 15 maart tot zondag 17 maart 2024
Recre-arts vrijdag 22 maart tot zondag 24 maart 2024
Hier lees je een interview met Recre-arts in de Westrandblog: Recre-arts stelt tentoon in Westrand 
 
Expo kunstschilder Alfons Hoppenbrouwers
De tentoonstelling ‘Expo Alfons Hoppenbrouwers. Ruimte voor kleur en getal.’ zal uit twee delen bestaan. In de galerij van Lineair zal een selectie kunstwerken van de hand van Alfons Hoppenbrouwers, die tevens de architect was van het Westrandgebouw, tentoon worden gesteld. Lineair is een partner van Westrand en bevindt zich op de hoek van de Kamerijklaan met de Kasteelstraat en dus op wandelafstand van het cultuurcentrum. In Westrand zal in dezelfde periode een tentoonstelling plaatsvinden van twee klassen van Luca school of Arts, de school waar Hoppenbrouwers zelf les gaf. Zij gingen aan de slag met het werk van Hoppenbrouwers om er een hedendaagse invulling aan te geven en analyseerden zijn principes. 
Daarnaast kan je vanaf 22 maart ook de Hoppenbrouwers wandeling ontdekken in Dilbeek die langs verschillende locaties passeert zoals de huizen die van zijn hand zijn tot zijn graf in Groot-Bijgaarden.
Info:
Expo: van 22 maart (vernissage) tot 28 april (finissage op vrijdag 26 april) 
Wandeling via Komoot 
Expo Alfons Hoppenbrouwers. Ruimte voor kleur en getal 
Organisatie: Westrand en Art-Line in samenwerking met Muhka, de Broeders van de Christelijke scholen en het VLP scholennetwerk LUCA School of Arts. 
 
Eindejaarsexpo ABK
Het feestjaar en het voorjaar worden naar jaarlijkse gewoonte afgesloten met de eindejaarsexpo van het Atelier Beeldende Kunsten, zowel de kinderen als de volwassenen zullen hun werk vanaf 31 mei tot eind juni tentoon stellen in het Westrandgebouw. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief