De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap uit DILBEEK hield Nieuwjaarsreceptie

C21

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap uit DILBEEK hield Nieuwjaarsreceptie

Scherm__afbeelding_2024-02-04_om_21
 

 De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Dilbeek heeft afgelopen zaterdag (3 februari 2024) een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Collegium te Groot-Bijgaarden met als thema 'Stemmen voor Vrede'. Meer dan 100 aanwezigen, waaronder de meerderheid van Dilbekenaren, kwamen samen om te luisteren naar sprekers die het belang van vrede benadrukten en de verantwoordelijkheid van elk individu bespraken bij het nastreven van wereldwijde vrede. Asif Bin Owais, Imam van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Dilbeek, zei gedurende zijn toespraak: “Het is essentieel dat persoonlijke belangen wijken voor het algemeen welzijn van de samenleving. Verder is in onze wereld eenheid van groot belang. Verdeeldheid leidt tot onrust en instabiliteit. Het feit dat wij, mensen van verschillende achtergronden en overtuigingen als één allemaal zijn samengekomen voor hetzelfde doel, is bewijs van het feit dat verbetering mogelijk is; en dit geeft ons hoop tot een betere toekomst waarin vrede en rechtvaardigheid de overhand heeft.”

‘Stemmen voor Vrede’ is een campagne gestart door de huidige Kalief van de wereldwijde Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, als reactie op de voortdurende verslechterende geopolitieke situatie en met als doel stemmen verheffen tegen wanorde en onrechtvaardigheden.
Gedurende de receptie konden de aanwezigen voor en na het programma van een tentoonstelling betreffende de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en de leringen van de islam profiteren. Gedurende de receptie kregen de gasten ook de kans om kennis te verwerven over de Gemeenschap en haar humanitaire initiatieven.
De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap benadrukt het belang van openheid, dialoog en educatie als cruciale middelen voor het bevorderen van vrede. Door dergelijke initiatieven hoopt de gemeenschap een positieve verandering in de samenleving teweeg te brengen en anderen te inspireren.
Het evenement werd afgesloten met een Aziatisch diner, waarbij alle aanwezigen de gelegenheid hadden om met elkaar in dialoog te gaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief