Aanpassing meerjarenplan 2024 DILBEEK

C21

Aanpassing meerjarenplan 2024 DILBEEK

Scherm__afbeelding_2024-03-25_om_16
 

Tussen 25 maart en 12 mei organiseert de gemeente Dilbeek een grote bevraging onder al haar inwoners. Hiermee wil Dilbeek te weten komen welke verwachtingen inwoners hebben over het beleid de komende jaren. Deze bevraging kadert in de voorbereiding van het nieuwe meerjarenplan voor de volgende legislatuur (2026 – 2031). 

Luisteren naar de burger
Op 13 oktober vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats, en dat is traditioneel het moment dat ook nieuwe plannen gemaakt worden voor de toekomst. Dit zal in 2025 uitmonden in een nieuw meerjarenplan 2026 - 2031. Door uitgebreid de mening van de Dilbekenaren te bevragen, wil de gemeente ervoor zorgen dat deze plannen zoveel mogelijk aansluiten bij wat zij belangrijk vinden. In de bevraging komt een brede waaier aan thema's aan bod, zoals openbare ruimte, vrije tijd, mobiliteit, zorg, en gemeentelijke dienstverlening.  
Ruim deelnemersveld
Hoe diverser en hoe groter het deelnemersveld, hoe relevanter de resultaten. Daarom zet de gemeente sterk in op uitgebreide communicatie rond de bevraging.
 
In de hele gemeente zal via een postercampagne opgeroepen worden om de bevraging in te vullen. Daarnaast worden er ook 4000 persoonlijke uitnodigingen gestuurd naar willekeurig geselecteerde inwoners, en zullen er acties opgezet worden in de Welzijnscampus Nieuwenbos en het Lokaal Dienstencentrum In Kompanie om mensen te overtuigen deel te nemen. Op die manier wil de gemeente de bevraging ook naar mensen brengen die moeilijker bereikbaar zijn via haar "traditionele" communicatiekanalen zoals het gemeentelijke infoblad en sociale-mediakanalen. 
 
Bekendmaking
In juni moeten de resultaten bekend zijn. Tijdens een 'denkavond' in Westrand op 18 juni krijgen inwoners dan de kans om samen in gesprek te gaan over de resultaten, en op basis daarvan concrete aanbevelingen op te stellen.  
Deelnemen tot 12 mei
Deelnemen aan de bevraging kan via doemee.dilbeek.be/burgerbevraging. Deelnemen kan op aanvraag ook op papier. 
 
Ruimer kader
De burgerbevraging is een van de stappen die de gemeente onderneemt in voorbereiding op het volgende meerjarenplan 2026 - 2031. 
In een uitgebreide omgevingsanalyse en financiële analyse worden dit voorjaar tal van data verzameld die het volgende bestuur moeten helpen om hun plannen voor de komende legislatuur uit te werken.
Meer informatie over het nieuwe meerjarenplan kan je lezen op Meerjarenplan 2026 - 2031 | Gemeente Dilbeek
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief