De Paashaas brengt Hublets in DILBEEK

C21

De Paashaas brengt Hublets in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2024-03-30_om_15
 

De bibliotheek van Dilbeek pakt uit met een nieuw onderdeel in haar digitale aanbod: uitleenbare tablets, gekend als hublets.

Vanaf 2 april kan je in de bibliotheek van Dilbeek terecht om Hublets uit te lenen voor gebruik in de bibliotheek. De inhoud is aangepast aan leeftijd en geeft naast het digitale aanbod van de bibliotheek ook interessante informatie uit de gemeente weer. 
De bibliotheek is al lang geen plaats meer om enkel boeken uit te lenen. Gezelschapsspelletjes, games, graphic novels, CD’s en DVD’s maken al geruime tijd deel uit van het aanbod.
Ook het digitale aanbod is al enkele jaren een vaste waarde. De bibliotheek houdt de vinger aan de pols bij de digitale (r)evolutie en verandert mee. Je hoeft zelfs niet meer naar de bibliotheek te gaan. Je kan ook van thuis uit genieten van de bibliotheek via ‘mijn bibliotheek’. Boeken lenen via CloudLibrary, een cursus volgen via OnlineLeren of liever het Digitaal Krantenarchief? Het kan allemaal van in je huiskamer. 
Hu?…Hublets?
De laatste aanwinst in het digitale aanbod zijn de Hublets. Hu – wat? Hublets zijn tablets die je kan uitlenen om in de bibliotheek te gebruiken. Op de Hublets zijn drie profielen: voor jeugd, jongeren en volwassenen. Afhankelijk van je leeftijd krijg je aangepaste inhoud. Met de Hublets blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in Dilbeek en kan je gebruik maken van het digitaal aanbod van de bib. Je kan het aanbod van Westrand checken en de activiteiten in de gemeente. 
Door gebruik te maken van de Hublets ben je ook meteen mee met de snelle evolutie in dit digitale aanbod. De wereld draait snel en de bibliotheek gaat mee. De nieuwste trends? Je leert ze kennen in je lokale bib via je ‘mijn bibliotheek’ account. 
In het kader van de lancering van de Hublets op 2 april kan je deelnemen aan een fotowedstrijd. Kom tussen 2 en 30 april naar de bib en trek een leuke foto waarbij een Hublet het onderwerp vormt. Begin mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een waardebon voor een brunch voor 2 bij Lou’s plek, met 2 mimosa’s als extraatje!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief