Vanaf maandag 15 april werken aan 6 haltes op Ninoofsesteenweg in Dilbeek

C21

Vanaf maandag 15 april werken aan 6 haltes op Ninoofsesteenweg in Dilbeek

A_a_omleiding
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 15 april 2024 aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. De haltes ‘Kaudenaarde’ en ‘Stelplaats’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron. De haltehavens van 'Schepdaal centrum' krijgen in het najaar van 2024 een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Eylenboschstraat en de Wijngaardstraat. Als alles volgens planning verloopt, duren de eerste werken tot aan de start van het bouwverlof in juli. Doorgaand verkeer kan steeds over een rijstrook langs de werfzone rijden.
 
Werken bushaltes Kaudenaarde tot aan zomers bouwverlof
 
Wegen en Verkeer past de bushaltes op alle locaties opeenvolgend aan. De werken starten op maandag 15 april aan de bushaltes ‘Kaudenaarde’ en duren hier tot aan het bouwverlof midden juli. Na het bouwverlof wordt vanaf maandag 6 augustus gewerkt aan de bushaltes ‘Stelplaats’. We richten deze locatie bovendien in als Hoppinpunt. Weggebruikers kunnen aan een Hoppinpunt vlot overstappen op verschillende vervoermiddelen. Alle informatie is steeds terug te vinden op de Hoppinzuil. De bushaltes Schepdaal en verdere aanpassingen aan het kruispunt met de Emile Eylenboschstraat worden in het najaar van 2024 uitgevoerd.
 
Een rijstrook beschikbaar op gewestweg aan bushalte Kaudenaarde
 
Er wordt per rijrichting gewerkt, waarbij telkens één rijstrook, de parkeerstrook en het fietspad worden ingenomen. De Ninoofsesteenweg kan zo steeds open blijven. Fietsers worden aan de verkeerslichten van het kruispunt met Kaudenaardestraat naar het fietspad aan de overkant geleid. Het doorgaand verkeer rijdt over een rijstrook langs de werfzone. Voetgangers steken over en wandelen aan de overkant van de weg verder. De Lijn plaatst net buiten de werfzone tijdelijke haltes. Het openbaar vervoer kan lichte vertraging oplopen, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. 
 
Toegankelijke bushaltes en veiliger oversteken aan Eylenboschstraat
 
“De 6 bushaltes krijgen in beide richtingen een verhoogd perron, waar iedereen comfortabel kan op- en afstappen. Aan de bushalte 'Stelplaats' blijft de bus langs de rijweg halt houden, maar aan de bushalte ‘Kaudenaarde’ stopt de bus voortaan op de rijbaan. De haltehavens van 'Schepdaal centrum' krijgen in de toekomst een andere positie op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de Eylenboschstraat en de Wijngaardstraat. Ter hoogte van deze nieuwe haltes met verhoogd perron aan de tramsite in Schepdaal passen we ook nog de verkeerslichten en schuine zebrapaden aan. De zebrapaden worden recht aangelegd, zodat mensen veiliger de gewestweg kunnen kruisen aan het kruispunt met de Emile Eylenboschstraat”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief