DILBEEK - Beroering en ongenoegen bij de inwoners van de Kattebroekstraat

C21

DILBEEK - Beroering en ongenoegen bij de inwoners van de Kattebroekstraat

Bewoners_kattebroekstraat_dilbeek_1
 
Kattebroekstraat_1
Kattebroekstraat_2
 

Er is bij talrijke inwoners van de Kattebroekstraat in Dilbeek beroering en ongenoegen ontstaan nadat zij op de hoogte zijn gekomen van het openbaar onderzoek met betrekking tot een verkavelingaanvraag en de latere bouwplannen van de BVBA VERIMO Projects met zetel te Zaventem. Deze maatschappij vraagt de percelen, waarvan zij eigenaar is en waarop twee recent gerenoveerde woonhuizen staan, samen te voegen met het oog op het afbreken van de beide woningen en deze samen te voegen om de oprichting van een groot woon- en kantorencomplex en de aanleg van een nieuwe doodlopende straat. Het gaat hier om de huisnummers 81 en 83 waarvan één reeds gebruikt is als kantoorruimte. Het nieuwe complex zou bijna de ganse diepte van de percelen innemen en naast een ondergrondse garage drie bovengrondse bouwlagen bevatten.

De omwonenden vrezen dat naast de regelmatige geluidshinder van de Brusselse ring en het talrijke sluikverkeer naar het op- en afrittencomplex (nr. 12) van diezelfde ring nog meer verkeer- en geluidshinder zal ontstaan en dat het landelijke karakter van Dilbeek onnodig verstedelijkt dreigt te worden, indien dergelijk megaproject in een woonbuurt met alleen eengezinswoningen door de gemeentelijke, provinciale en gewestelijke overheden zou worden goedgekeurd. Bovendien schendt dergelijk gebouwencomplex naast de geldende stedenbouwkundige voorschriften (bouwdiepte, aantal bouwlagen,…) ook de privacy (inkijk via de tuin) van de huidige en/of toekomstige bewoners van de naastliggende percelen.
 
Buurman Patrick Verhulst: “Wij hopen via individuele bezwaarschriften en met een gezamenlijke petitie van meer dan dertig handtekeningen, dat de verkavelingaanvraag door de bevoegde overheden categoriek wordt geweigerd. Aangezien dit de deur zou kunnen openzetten voor andere dergelijke projecten in de omgeving.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024

archief